Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Suspectez că Băsescu are surse ilegale pentru campanie, ca şi în 2009

Ponta: Suspectez că Băsescu are surse ilegale pentru campanie, ca şi în 2009

Ponta: Suspectez că Băsescu are surse ilegale pentru campanie, ca şi în 2009
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2012   •   20:59

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că îl suspectează pe preşedintele suspendat Traian Băsescu de faptul că "şi în 2009, dar şi acum, are surse ilegale pentru campania electorală", afirmând că este de datoria autorităţilor statului să elucideze acest lucru.
   
Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă va fi desecretizată licenţa de la Roşia Montană, premierul Victor Ponta a spus că pentru acest lucru are nevoie de acordul celor de la Gold Corporation.
   
"Fără acordul celor de la Gold Corporation ne putem trezi cu proces. Eu vreau să spun un singur lucru: l-am acuzat de atâtea ori pe Traian Băsescu - şi o fac în continuare - că este direct interesat în diverse afaceri din România. Singura soluţie să aflăm care sunt acele interese este să desecretizăm acele contracte şi eventual să vedem dacă au ajuns la campania lui Traian Băsescu bani din diverse afaceri. Dacă nu se doreşte, nu pot decât să cred că aceste afirmaţii au şi ceva concret", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.
   
Răspunzând unei alte întrebări a jurnaliştilor, Ponta a spus că este de datoria statului să elucideze de unde a avut Traian Băsescu bani pentru campanie.
   
"Îl suspectez pe Traian Băsescu că şi în 2009, dar şi acum, are surse ilegale pentru campania electorală şi cred că este de datoria autorităţilor statului să elucideze acest lucru. Până la urmă, fostul premier domnul Adrian Năstase a fost condamnat pentru finanţarea ilegală a campaniei din 2004. Eu nu vreau să cred că numai cel care pierde este cercetat. Cel care le-a câştigat, domnul Băsescu, cred că trebuie să răspundă în egală măsură de unde a avut bani pentru campanie", a spus Ponta.
   
Potrivit acestuia, ministrul Rovana Plumb va prezenta Guvernului un raport cu situţia reală de la Roşia Montană, în cel mai scurt timp.
   
"Am rugat-o pe doamna ministru Plumb să ne prezinte o informare foarte amănunţită pe consecinţe juridice şi pe situaţia reală. Eu credeam că dacă nu au nimic de ascuns sunt de acord", a adăugat premierul.
   
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de pres la sediul USL, că în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare va fi aprobată solicitarea adresată RMGC de a fi de acord cu desecretizarea licenţelor de exploatare a proiectului Roşia Montană.
  


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Campanie rovana plumb
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close