Ponta, vizită inopinată la VILA DE LUX renovată din banii statului special pentru Băsescu

de A.M.P    |    25 Iul 2012   •   16:28
Ponta, vizită inopinată la VILA DE LUX renovată din banii statului special pentru Băsescu Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a făcut o vizită inopinată, miercuri, la Vila Dante, aflată la doar 200 de metri de Vila Lac 3, actuala reşedinţă a preşedintelui Traian Băsescu.

Împreună cu mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria, Ponta a mers la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului
   
"În 2010-2011, când salariile şi pensiile erau tăiate, această locuinţă aparţinând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregătită cu reparaţii de peste un milion euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte. A fost pregătită din bani publici ca viitoare locuinţă a lui Băsescu, faimosul slogan Să trăiţi bine se aplică doar aici", a spus Ponta, citat de Mediafax.
   
El a explicat că a dorit să lase presa să filmeze şi să fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprimă mai mult decât vorbele.

VEZI IMAGINI CU INTERIORUL VILEI DANTE


Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază.
   
"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca această casă să treacă la Băsescu. Voi solicita un control şi, dacă se dovedeşte faptul, atunci Băsescu să dea banii înapoi. Sper ca Băsescu să îşi ceară scuze public celor care în 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.

Potrivit premierului, RAPPS a investit deja un milion de euro în vila Dante, despre care muncitorii care lucrează acolo susţin că este pregătită pentru Băsescu dacă îşi va duce la bun sfârşit cel de-al doilea mandat la Preşedinţia României.


Într-un document distribuit jurnaliştilor şi semnat de conducerea RA-APPS se arată că la Vila Dante s-a cheltuit 353.235 lei pentru reparaţii hidroizolaţie în 2008, 2,43 milioane lei pentru reparaţii capitale, consolidare şi modernizare în 2011 şi 555.930 lei pentru achiziţie mobilier în acest an.
   
"În perioada mai 2011-aprilie 2012, Casa Dante a fost supusă unor reparaţii capitale (consolidare, modernizare, achiziţii mobilier). Începând cu aprilie 2012, folosinţa Casei Dante a fost coordonată de către SPP. În perioada mai 2011 şi până în prezent, în Casa Dante nu au mai avut loc activităţi de reprezentare şi protocol", se arată în document.
   
În acelaşi document se mai spune însă că "până în prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul să aibă destinaţia prevăzută de Legea privind acordarea unor drepturi foştilor şefi de stat".
   
Vila Dante are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de 5.128 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

Statul Român a făcut investiţii în renovarea locuinţei preşedintelui chiar după ce s-au tăiat pensiile şi salariile bugetarilor. Guvernaţii au învăţat pe de rost mesajul potrivit căruia statul face eforturi să taie din cheltuieli, dar când vine vorba de aleşi însă, lucrurile se schimbă.

Dezvăluirile incredibile care ridică miza finalizării mandatului de preşedinte al României pentru Traian Băsescu au fost publicate şi de Mihai Gâdea, în cadrul ediţiei din 2 iulie 2012 în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3


Citeşte şi:

Oprea, despre Vila Dante: Traian Băsescu nu a cerut renovare

x close