Antena 3 Actualitate Ponta: Voi demisiona dacă se va confirma că am plagiat teza de doctorat

Ponta: Voi demisiona dacă se va confirma că am plagiat teza de doctorat

de L.D.    |    28 Iun 2012   •   16:13
Ponta: Voi demisiona dacă se va confirma că am plagiat teza de doctorat
Sursa foto: Foto: Mediafax

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat publicaţiei "El Pais", că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se "va retrage", răspunzând afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.
   
El spune că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedinte pe tema prezenţei la Consiliul European.
   
"Am început teza în 1999 şi, de atunci, am fost ministru în guverne diferite, vicepreşedinte al Parlamentului şi sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente în România. Am cerut Comisiei de etică din cadrul Ministerului Educaţiei să verifice lucrarea mea şi sunt convins că se va demonstra că nu sunt vinovat de plagiat. Din păcate, este vorba de un atac politic din partea preşedintelui, după ce mi-am anunţat dreptul de a fi prezent la Bruxelles", spune Ponta.
   
Întrebat ce va face dacă acea comisie va da verdictul că a plagiat, Ponta este citat spunând: "Atunci, cu siguranţă că mă voi retrage".
    După ce jurnalistul completează răspunsul spunând "Demisia...", Ponta este citat confirmând această variantă.
    "Da. Îmi asum responsabilitatea, dar consider că am fost acuzat dintr-un motiv politic şi, în plus, nu au dorit să asculte punctul meu de vedere", afirmă Ponta.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close