Antena 3 CNN Actualitate Porumbeii voiajori - de la necesitate la un hobby de lux

Porumbeii voiajori - de la necesitate la un hobby de lux

Porumbeii voiajori - de la necesitate la un hobby de lux
Sursa foto: Foto: IncomeMagazine.ro
18 Feb 2013   •   13:45

Porumbeii voiajori au avut cândva un rol vital în viaţa oamenilor, transportând mesaje importante sau secrete pe distanţe lungi, dar astăzi sunt doar obiectul unui hobby de lux, care presupune investiţii semnificative.

Columbofilii au propria lor olimpiadă, concursuri naţionale şi internaţionale, veterinari specializaţi. Iar premiul cel mare la competiţiile  internaţionale diferă de la câteva mii de euro la un Rolls Royce.

CUM S-A NĂSCUT O LEGENDĂ

Poate cea mai impresionantă poveste a unui columbofil este cea a unui băieţel de 10 ani. Tatăl său l-a părăsit când avea 2 ani, abandonându-l împreună cu ceilalţi doi fraţi în grija mamei. Trăia pe străzile celui mai periculos cartier din Brooklin, care, la rândul său, era cea mai periculoasă zonă a New York-ului.

Era foarte sărac, tăcut şi nu avea prieteni. Avea o singură comoară: o cuşcă în care creşteau trei porumbei frumoşi, pe care îi îngrijea mai mult decât pe sine. Unul dintre porumbei câştigase trei concursuri locale, întorcându-se la cuşca lui mai repede decât toate celelalte păsări înscrise
în competiţie. Într-o zi, unul dintre băieţii care îl necăjeau întruna în legătură cu pasiunea sa mai puţin obişnuită, a înşfăcat porumbelul şi, dintr-o
singură mişcare, i-a rupt capul. Orbit de durere, băieţelul i-a tras un pumn în faţă atacatorului, lăsându-l lat pe trotuar.

Citeşte articolul integral pe IncomeMagazine.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close