Antena 3 CNN Actualitate Poșta Română cumpără 1.000 de biciclete electrice pentru ca angajații să livreze mai repede

Poșta Română cumpără 1.000 de biciclete electrice pentru ca angajații să livreze mai repede

Compania Națională Poșta Română a scos la licitație în SICAP un contract de 5 milioane lei pentru cumpărarea a 1.000 de biciclete electrice pentru ca factorii poștali din toată țara să facă livrările într-un timp mai scurt.

Poșta Română cumpără 1.000 de biciclete electrice pentru ca angajații să livreze mai repede
Sursa foto: economedia.ro
de Mia Lungu    |    11 Iul 2022   •   14:54

Bicicleta trebuie să aibă maximum 30 de kilograme, cadru unisex inscripționat cu logo-ul Poștei și roți cu dimensiunea 28 inch, motor de minimum 250 W, SCHIMBĂTOR Shimano și acumulator Li-Ion cu o autonomie de minimum 30 de kilometri, potrivit economedia.ro.

De asemenea, bicicleta trebuie prevăzută cu sistem antifurt, ecran LCD care să monitorizeze parametrii de funcționare și sistem de prindere , în spate, a două genți pentru documente cu o masă maximă de 25 de kilograme.

Livrările se întind pe doi ani. Ofertele se deschid în 16 august, departajarea lor se face în funcție de preț, garanția acordată și timpul cât mai mic asumat de furnizor pentru reviziile de service.

În luna mai, Sindicatul din Poștă anunța ca probabilă această achiziție iar sindicaliștii susțineau că acestea biciclete ar fi pretextul ca să scadă salariile poștașilor, ba chiar să se facă și disponibilizări. Aceasta pentru că în norma zilnică a unui factor poștal sunt incluse numărul prestațiilor pe care le distribuie zilnic și distanța, cu un calcul de 4 km/h. Bicicletele electrice ar permite creșterea vitezei de deplasare și implicit un număr mai mare de livrări.

×
Subiecte în articol: Posta Romana biciclete angajații livrari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close