Antena 3 CNN Actualitate Posturile de Poliţie din mediul rural vor fi reînfiinţate. Infracţionalitatea a crescut cu 6%

Posturile de Poliţie din mediul rural vor fi reînfiinţate. Infracţionalitatea a crescut cu 6%

Posturile de Poliţie din mediul rural vor fi reînfiinţate. Infracţionalitatea a crescut cu 6%
29 Aug 2012   •   19:22

Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu 6% în comparaţie cu anul trecut, au anunţat, miercuri, oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor, informează Mediafax.
   
Potrivit surselor citate, infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00.
   
Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu 6% comparativ cu 2011.
   
În aceste condiţii, de la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poliţie în mediul rural, la care vor lucra, în ture, câte patru-cinci persoane, sub coordonarea unui şef de post care îşi va obţine funcţia în urma unui concurs, a precizat şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă.
   
Pentru suplimentarea numărului de poliţişti la nivelul comunelor, aproape toată promoţia nouă de agenţi de poliţie a fost încadrată în Poliţia Rurală. Potrivit lui Tobă, cei mai mulţi dintre aceştia vor fi nevoiţi să-şi închrieze locuinţe, iar banii de chirie vor fi decontaţi de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
 


×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close