Antena 3 CNN Actualitate Povestea adevărată a Peaky Blinders, oamenii care au inspirat un serial de succes

Povestea adevărată a Peaky Blinders, oamenii care au inspirat un serial de succes

Peaky Blinders este unul dintre cele mai bune seriale din ultimii ani. Acesta este inspirat din povestea adevărată a grupării Peaky Blinders (Șepcile Ascuțite), care deținea controlul asupra orașului Birmingham, între anii 1890 și 1920.

Povestea adevărată a Peaky Blinders, oamenii care au inspirat un serial de succes
de Gabriel Dano    |    24 Sep 2020   •   12:34

În povestea adevărată, aproape toți membrii găștii erau foarte tineri, iar unii nu împliniseră nici măcar 14 ani. În plus, în realitate, cei din Peaky Blinders nu aveau aspirații politice precum Thomas Shelby, personajul principal al serialului.

Ei erau cunoscuți pentru luptele de strade, inclusiv cu poliția, pe care în cele din urmă au ajuns să o controleze. De asemenea, luptele cu celelalte găști din Birmingham au ținut capul de afiș al presei locale din acea perioadă.

Cei mai cunoscuți membri ai Peaky Blinders au fost Thomas Gilbert, Harry Fowles, Ernest Haynes și Stephen McNickle . În schimb, Thomas Shelby, personajul principal din serial, era doar unul de ficțiune.

O legendă despre această gașcă spune că purtau în beretele lor lame de ras, dar acest lucru s-a dovedit că nu era adevărat, întrucât acestea erau încă elemente de lux în acele vremuri. În schimb, ei aveau în arsenal cizme cu vârf de metal, bastoane, cuțite și se foloseau din când în când chiar și de un fier de călcat.

Peaky Blinders, un succes mondial

Serialul disponibil pe Netflix a fost și este un succes mondial și a ajuns deja la al cincilea sezon. În plus, stilul vestimentar abordat de gangsterii din Peaky Blinders a făcut ca în lume să se organizeze multe petreceri tematice inspirate din povestea lor. La fel, și multe frizuri ale protagoniștilor au revenit la modă.

Succesul Peaky Blinders este așadar tot mai mare, lucru evidențiat și de o decizie a companiei Pragmatic Play, care a hotărât să scoată în 2020 un slot care s-a bucurat imediat de aprecierea celor care accesează casino.netbet.ro. Jocul te transpune în realitatea din Peaky Blinders, iar Thomas Shelby este cel mai valoros simbol. De asemenea, printre celelalte simboluri îi mai regăsim pe Arthur Shelby, Polly Gray și Michael Gray.

Cum a început povestea serialului Peaky Blinders

Acțiunea din serial se petrece cu ceva întârziere față de povestea adevărată a Peaky Blinders, mai exact după Primul Război Mondial. Serialul ni-l prezintă pe Tommy Shelby, interpretat de Cillian Murphy, care conduce gașca Peaky Blinders. Este un om ambițios și foarte viclean, însă a intrat în atenția inspectorului-șef principal Chester Campbell.

Pe măsură ce serialul a înaintat, vedem cum s-a extins Peaky Blinders și cum a dus lupta pentru supremație în Birmingham. Serialul este produs de BBC, iar în Marea Britanie audiențele au crescut de la sezon la sezon. Spre exemplu, primul sezon a fost urmărit de 2.38 de milioane de oameni în medie în Regatul Unit, al patrulea de 4.05 milioane, iar al cincilea de 7.20 milioane de telespectatori.

Când apare sezonul 6 din Peaky Blinders?

BBC a confirmat deja că Peaky Blinders va avea cel puțin încă un sezon. Deocamdată nu s-a anunțat și data la care va avea loc lansarea noului sezon din Peaky Blinders, dar filmările au fost oprite. În aceste condiții, sezonul 6 din Peaky Blinders ar putea apărea în 2022.

"Dacă vom începe filmările în ianuarie 2021 nu vom termina până în mai sau iunie și vor mai dura încă 6 luni de editare", a afirmat regizorul Anthony Byrne pentru Express.

În orice caz, sunt o mulțime de oameni care abia așteaptă sezonul 6 din Peaky Blinders deoarece acesta este unul dintre cele mai urmărite seriale din acest moment. Chiar și pe Netflix, Peaky Blinders este unul dintre cele mai urmărite seriale și se bucură de un interes major.

×
Subiecte în articol: Peaky Blinders
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close