Antena 3 CNN Actualitate Povestea japonezului ajuns olimpic la istorie în România VIDEO

Povestea japonezului ajuns olimpic la istorie în România VIDEO

Povestea japonezului ajuns olimpic la istorie în România VIDEO
12 Iul 2015   •   23:57

Evacuat în Bacău după dezastrul de la Fukushima, un elev japonez uimeşte pe toată lumea. În trei ani a învăţat perfect româneşte, a obţinut 9,25 la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română şi este olimpic la istorie, scrie ziaruldebacau.ro.

Ceea ce poate părea de neimaginat pentru un român a reuşit un băiat de 13 ani, din Japonia. În doar trei ani de şcoală, Kevin Kashiwazaky nu numai că a învăţat la perfecţie limba română, dar şi obţinut 9,25 la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română, este olimpic la istorie şi unul dintre cei mai buni elevi din clasă. Şi asta fără măcar un minut de meditaţii, şi nu oriunde, ci într-un sătuc din judeţul Bacău, şi doar printr-o voinţă uimitoare şi o tenacitate specific japoneză. După Fukushima

Destinul lui Kevin şi a familiei sale s-a schimbat brusc după data de 11 martie 2011, când la Fukushima s-a înregistrat cel mai mare seism din istoria Japoniei şi al doilea de pe continent, cu o magnitudine de 9,0 pe scara Richter, urmat de un violent tsunami. Seismul a provocat şi explozia centralei nucleare din localitate. În urma dezastrului, peste 20.000 de oameni au murit sau au fost daţi dispăruţi, iar peste 160.000 au fost evacuați din localitate și din zonele învecinate ca urmare a riscului ridicat de radiații. Printre ei s-au aflat şi fraţii Kevin şi Marius Kashiwazaky care, împreună cu mama lor, locuiau la mai puţin de 200 de kilometri de Fukushima.

Mai multe, pe ziaruldebacau.ro.

×
Subiecte în articol: Fukushima japonez
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close