Antena 3 CNN Actualitate Povestea neştiută din cariera legendară a lui Cristian Ţopescu

Povestea neştiută din cariera legendară a lui Cristian Ţopescu

Povestea neştiută din cariera legendară a lui Cristian Ţopescu
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    16 Mai 2018   •   08:31

Cristian Ţopescu, omul care a marcat jurnalismul sportiv românesc prin comentariile sale, a decedat, marţi, la vârsta de 81 de ani.

De-a lungul unei cariere fabuloase fostul mare comentator a avut şi un moment în care o gafă făcută în direct era să-l coste.

„Cea mai mare gafă a fost cea de la finala Campionatului Masculin de Handbal din 1970, meciul Romania - Republica Democrată Germană, care a avut prelungiri. În regulament erau două reprize de prelungiri de câte cinci minute, amănunt pe care l-am uitat în focul comentariului şi după prima repriză de cinci minute am spus "Suntem campioni mondiali!". Echipa noastră avea un gol avantaj.

Mi-am dat seama imediat şi am rectificat greşeala, cerându-mi scuze şi spunând că se mai joacă încă o repriză de prelungiri. Spre norocul meu, echipa României a câştigat acea finală, ultimul gol fiind marcat de extraordinarul Gheorghe Gruia. A fost 14-13 pentru România, după două reprize de prelungiri. Îmi închipuiam la intoarcerea acasă ce s-ar fi scris, dacă ai noştri pierdeau, despre comentator, care nu ştia nici măcar regulamentul desfăşurării finalei”, spunea Ţopescu, într-un interviu pentru Telekom Sport.

 

×
Subiecte în articol: Cristian Topescu jurnalism
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close