Antena 3 CNN Actualitate Prea săraci pentru Eurovision. TVR, în discuţii pentru a decide soarta concursului

Prea săraci pentru Eurovision. TVR, în discuţii pentru a decide soarta concursului

Prea săraci pentru Eurovision. TVR, în discuţii pentru a decide soarta concursului
18 Noi 2013   •   13:14

Există şanse ca România să NU mai participe la Eurovision în 2014, este anunţul făcut de şeful Delegaţiei României Dan Manoliu.

Acesta a declarat pentru CanCan.ro că soarta concursului este în discuţii deoarece conducerea Televiziunii Române va hotărî până la sfârşitul acestei luni dacă va avea un cântăreţ pe scena Eurovision.

Vestea l-a nemulţumit însă pe Mihai Trăistariu, unul dintre soliştii care îşi făcuse planuri mari pentru Eurovision 2014.

"E o catastrofă naţională pentru că Cerbul de Aur nu se ţine de 7 ani, iar de anul trecut nu se mai ţine nici Mamaia. Muzica românească, fără aceste festivaluri de elită, practic nu există. Pentru mine, Eurovision a fost o rampă de lansare internaţională. Piesa mea s-a auzit în toată Europa. (...) Festivalurile de genul acesta adună laolaltă cele mai bune voci din ţara respectivă şi atunci e păcat să nu se ţină", a declarat Mihai Trăistariu într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Trăistariu a arătat că, cel mai probabil, motivul care stă în spatele acestei decizii este pur financiar.

"Eu îmi amintesc că, în 2006, bugetul pentru mine (pentru participarea sa la Eurovision - n.r.) a fost de 180 mii de euro, ceea ce e o sumă destul de mare", a mai spus Trăistariu la Antena 3.

Mihai Sturzu: Din păcate, Eurovisionul în România s-a desfăşurat după următoarea reţetă: o selecţie la care nu prea s-a înghesuit nimeni, un câştigător contestat întotdeauna, o prezenţă în cel mai bun caz mediocră la finala pe Europa şi un scandal uriaş la întoarcerea în ţară

×
Subiecte în articol: Eurovision mihai traistariu
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close