Prefectul a declarat că acele clădiri din anii 1950-1960, care nu oferă minimul de confort locatarilor, dar care nu au o însemnătate istorică, ar trebui dărâmate și construit altceva în loc. Costurile ar fi mult mai mici.
"Construcțiile din anii '50-'60, care sunt de confort doi sau trei, acelea nu respectă minimul de confort pentru cetățeni, iar costul de reabilitare ar fi de două ori mai mare decât demolarea și reconstrucția din nou. Acesta este un lucru care se va întâmpla peste foarte mulți ani, dar deocamdată trebuie să ne canalizăm toate forțele pentru a consolida acele clădiri istorice care necesită consolidare, pentru că la un posibil cutremur, cu siguranță acestea vor cădea.
Clădirile care necesită consolidare sunt de ordinul sutelor, astfel încât am avea multă treabă pentru câțiva ani buni de acum încolo", a declarat Toni Greblă pentru Antena 3 CNN.
Toni Pungă a mai spus că sunt și fonduri din PNRR, dar că primăriile trebuie să se mobilizeze.
Citeşte şi: Gabriela Firea: "Bucureștiul rămâne capitala europeană a riscului seismic"
"Bani pentru aceste reconsolidări vor exista suficient de mulți, problema este de capacitatea administrativă, Primăria Generală trebuie să înceapă să lucreze serios la acest lucru", a mai declarat Greblă.