Antena 3 CNN Actualitate Prefectura Iaşi: peste 40.000 de ieşeni nu ar fi trebuit incluşi în listele electorale

Prefectura Iaşi: peste 40.000 de ieşeni nu ar fi trebuit incluşi în listele electorale

Prefectura Iaşi: peste 40.000 de ieşeni nu ar fi trebuit incluşi în listele electorale
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    19 Aug 2012   •   15:37

Peste 40.000 de persoane din judeţul Iaşi nu ar fi trebuit incluse în listele electorale la referendumul din 29 iulie, potrivit datelor trimise de Prefectura Iaşi către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Cele mai multe persoane, respectiv 28.800, au acte de identitate expirate şi care nu au mai fost reînnoite.

"Pe listele electorale permanente au fost identificate 164 de persoane decedate, 20 care şi-au pierdut dreptul de vot prin decizii judecătoreşti, iar 5.500 de persoane se încadrează la punctul . De asemenea, 28.800 de persoane sunt fără act de identitate actualizat, iar 6.500 cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate", a declarat, duminică, Felix Guzgă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii judeţului Iaşi, potrivit Mediafax.

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Tot duminică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul.

Curtea Constituţională a admis, pe 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.




×
Subiecte în articol: Iași liste electorale referendum
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close