Antena 3 CNN Actualitate Restricții pe timp de noapte. Anunțul de ultimă oră al premierului Ludovic Orban

Restricții pe timp de noapte. Anunțul de ultimă oră al premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a explicat, luni, că deocamdată nu este cazul unor restricții pe timp de noapte, cel puțin până nu vor fi evaluate rezultatele acestor măsuri în alte țări unde au fost deja aplicate.

Restricții pe timp de noapte. Anunțul de ultimă oră al premierului Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    26 Oct 2020   •   09:45

”V-am spus! Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vă vom anunța. Deocamdată, pe de o parte, vrem să vedem efectele în alte țări, vrem să vedem dacă există efecte. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei mai activi după ora 23,00.

Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante. Trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, instituțiilor de spectacole, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor, sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care noi considerăm că vor genera efecte.

”În București nu a mai crescut numărul de cazuri”

De fapt, se vede la București că, deocamdată, suntem pe un platou. Nu a mai crescut numărul de cazuri. 

Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private. Nunți, botezuri, mese festive, sărbători în spații de evenimente sau în restaurante, pentru că, pe primul loc ca și cauză a infectării, erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. 

Sigur că astfel de petreceri se mai pot organiza dar numai în spații private, sfatul nostru este să se abțină, inclusiv tinerii, adolescenții, de la astfel de petreceri private”, a concuzionat premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban: "Circulația pe timpul nopții ar putea fi restricționată"

Cu doar două zile în urmă, premierul Ludovic Orban anunța că Guvernul ar putea impune noi restricții, printre care se numără și restricționarea circulației, în anumite orașe, pe timpul nopții.

"Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege și hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depășirii indicelui de 3.

Se face evaluare pentru că sunt deja localități importante, printre care și București, în care urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare", a fost declarația lui Ludovic Orban.

Astfel, printre orașele în care s-ar putea impune restricționarea circulației pe timp de noapte se numără și București, având în vedere că a fost depășită deja incidența de trei infectări la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban restricţii
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close