Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta: Acciza la carburanţi va fi amânată cu trei luni

Premierul Ponta: Acciza la carburanţi va fi amânată cu trei luni

Premierul Ponta: Acciza la carburanţi va fi amânată cu trei luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Dec 2013   •   17:13
Introducerea accizei de 7 eurocenţi va fi amânată cu trei luni, până la 31 martie 2014, la carburanţi, a anunţat prmierul Ponta la începutul şedinţei de Guvern. Premierul a mai spus că preşedintele Traian Băsescu va trimite, miercuri, la Monitorul Oficial decretul de promulgare a bugetului de stat..

Primul ministru a precizat că este vorba de un "compromis politic" care a fost discutat atât în cadrul coaliţiei, cât şi cu preşedintele Traian Băsescu.

"Există obligaţia comună ca în ianuarie, odată cu noua vizită a Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional, să vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă, într-adevăr, din alte tipuri de venituri putem să acoperim ceea ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014. Un mic compromis pentru a putea avea buget şi de la 1 ianuarie să plătim pensii, salariile la medici, să dăm drumul la subvenţii. Cred că, până la urmă, e un sacrificiu care merită şi măcar să să dovedească că nu aveam nevoie de banii din acciză. Aş fi cel mai fericit dacă ar fi chiar aşa", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat anterior că nu va promulga bugetul dacă acciza va fi majorată.

Miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, Ponta a avut discuţii atât cu liderii PNL, cât şi cu preşedintele Băsescu, surse oficiale declarând că s-a discutat despre buget.

Înainte de a merge la sediul PNL, Ponta a avut, la sediul Guvernului, o discuţie cu mai mulţi miniştri PSD şi PNL, precum şi cu liderul PC, Daniel Constantin, mai mult de două ore legat de situaţia de la TVR. Politicienii nu au ajuns la un acord, astfel că a vrut să vorbească cu liderul PNL, Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget de stat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close