Antena 3 CNN Actualitate Premierul Ponta va discuta cu Băsescu: În politica externă nu este bine să vorbim pe două voci

Premierul Ponta va discuta cu Băsescu: În politica externă nu este bine să vorbim pe două voci

Premierul Ponta va discuta cu Băsescu: În politica externă nu este bine să vorbim pe două voci
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Mai 2012   •   23:32

Premierul Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă, joi seară, la Aeroportul Henri Coandă, după întoarcerea din vizita efectuată la Bruxelles.

După primele întâlniri oficiale cu liderii UE şi NATO, premierul a declarat că a discutat cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, despre aderarea României la spaţiul Schengen.

Preşedintele P.E.a transmis un nou semnal pozitiv privind aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Un alt subiect abordat de Victor Ponta în întâlnirea cu preşedintele legislativului european a fost utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune, subliniind că România doreşte folosirea acestor fonduri pentru a ajuta noile state membre ale UE să aibă ''o creştere şi o dezvoltare uniformă cu celelalte ţări membre'', mai dezvoltate.

La întâlnirea cu comisarul UE pentru politică regională, Johannes Hahn, care a avut loc la Comisia Europeană, Ponta a dicutat despre problema României privind absorţiei fondurilor europene.

În cursul după amiezii, şeful Executivului s-a întâlnit cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen. Revenit în ţară, Victor Ponta a afirmat că a "primit cu satisfacţie mesajele pozitive" de la cei cu care s-a întâlnit şi a ţinut să precizeze că "acest gen de activitate va continua în perioada imediat următoare".

Premierul Victor Ponta a anunţat că are programată pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

"Săptămâna viitoare am stabilită o întâlnire cu preşedintele ţării pe mai multe teme de politică externă.(...). Sunt câteva teme de politică externă în care am o viziune diferită de cea a domnului preşedinte Băsescu şi săptămâna viitoare vom avea o discuţie extinsă pe aceste teme, pentru că politica externă este un domeniu în care nu e bine că vorbim pe două voci", a spus Ponta.





×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close