Premierul Sorin Grindeanu, la prima şedinţă de guvern: ”Campania a trecut, deja intrăm în pâine şi trecem la fapte”

04 Ian 2017   •   21:46
Premierul Sorin Grindeanu, la prima şedinţă de guvern: ”Campania a trecut, deja intrăm în pâine şi trecem la fapte” Foto: presedincy.ro

Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis miniştrilor din Cabinetul său, la începutul primei şedinţe a noului Guvern, că trebuie să intre "în pâine" şi să treacă la fapte. "Campania a trecut, deja intrăm în pâine şi trecem la fapte", a spus Grindeanu.

Şedinţa de Guvern a început în jurul orei 21,15.

"Astăzi avem pe ordinea de zi (...) două puncte. Un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcţiona cum trebuie ca şi guvern şi în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte acest proiect de lege. (...). Avem toate avizele pentru cele două", a spus Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu le-a mai spus, miercuri seară, miniştrilor săi, să-şi preia, joi dimineaţă, ministerele, urmând ca vineri să aibă loc următoarea şedinţă de guvern.

"Mâine dimineaţă, la ora 9,00. fiecare ministru merge şi preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Vă rog să faceţi un inventar în fiecare minister astfel încât vineri, când vom avea următoarea şedinţă de guvern, să le prezentaţi", a declarat Grindeanu, în debutul şedinţei de guvern.

El i-a felicitat pe miniştri pentru votul din Parlament.

"Azi suntem la prima şedinţă de guvern. Subliniez responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi. O responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de azi din Parlament şi care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020", a mai spus premierul.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close