Premierul Ungariei, moment de reculegere la mormântul românului bătut până la moarte de poliţiştii unguri

de A.M.P    |    12 Mai 2013   •   22:54
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a mers la Satu Mare, pentru a se reculege şi a depune un trandafir alb la mormântul românului care a decedat în urmă cu o lună la Izsak (Ungaria), după ce ar fi fost bătut de doi poliţişti, potrivit MTI.
   
Potrivit MTI, sâmbătă, pe pagina de Facebook a premierului Ungariei, Viktor Orban, a fost postată o înregistrare, care îl prezintă pe primul-ministru când depune un trandafir alb legat cu o panglică în culorile naţionale ale Ungariei la mormântul lui Jozsef Bara din Satu Mare.
   
Premierul este prezentat cum coboară din maşină ţinând în mână trandafirul alb, apoi merge la mormântul bărbatului, iar la plecare dă mâna cu câţiva localnici.
   
Titlul filmuleţului postat pe reţeaua de socializare este "O floare. Satu Mare. România".
   
Ofiţerul de presă al premierului, Bertalan Havasi, a declarat, pentru MTI, că premierul Viktor Orban s-a recules, vineri după-amiază, la mormântul bărbatului din cimitirul din Satu Mare.
   
În 11 aprilie, Geza Fazekas, un purtător de cuvânt al Procuraturii, citat de MTI, anunţa că un bărbat, cetăţean român rezident în Ungaria, a murit din cauza rănilor după ce ar fi fost bătut de doi ofiţeri de Poliţie, la Izsak, în sud-estul Ungariei şi că personalul ambulanţei chemat la faţa locului nu a putut să îl resusciteze pe bărbat.
   
Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, fusese încarcerat la Orgovany, fiind suspectat că furase o drujbă, porivit MTI.
   
Şeful poliţiei ungare Karoly Papp se declara "consternat" şi cataloga acest eveniment ca "inaceptabil, de neprmis, intolerabil", dar refuza să dezvăluie detalii suplimentare, adăugând că o anchetă penală este în curs. Papp adăuga că cei doi suspecţi au fost demişi şi arestaţi preventiv pe 30 de zile, iar superiorii lor la nivel local au fost suspendaţi din funcţii.
  

x close