Antena 3 CNN Actualitate Premierul Victor Ponta l-a demis pe prefectul suspectat de fapte de corupţie, de la Galaţi

Premierul Victor Ponta l-a demis pe prefectul suspectat de fapte de corupţie, de la Galaţi

Premierul Victor Ponta l-a demis pe prefectul suspectat de fapte de corupţie, de la Galaţi
15 Noi 2013   •   16:24

Premierul Victor Ponta l-a demis pe prefectul de Galaţi Emanoil Bocăneanu, reţinut de procurori pentru fapte de corupţie, printre care luare de mită, şantaj şi abuz în servicii, prerogativele sale fiind preluate de către subprefectul judeţului, Gabriel Panaitescu.

Potrivit rechizitoriului, Emanoil Bocăneanu se transformase în stăpânul judeţului: decidea cine şi unde trebuie angajat, cine trebuie dat afară sau pe cine trebuie să NU amendeze poliţia rutieră. Şi pentru toate lua şpaga.

De asemenea, prefectul ar fi primit mâncare şi băutură ca să intervină în numirea şefului de la ISU.

Procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore pe Emanoil Cătălin Bocăneanu şi cer Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile, informează Mediafax.
   
În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Tudorel Chirnoagă şi Bogdan-Valentin Topală, fiind acuzaţi de folosirea, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, respectiv complicitate la această infracţiune. Procurorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă celor doi acuzaţiile.
   
Procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA au făcut, joi, percheziţii la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţa Populaţiei din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi şi la sediul Prefecturii Galaţi.
   
Direcţia Judeţeană de Evidenţa Populaţiei Galaţi este condusă de directorul interimar Ileana Schipor, postul de director fiind blocat prin plecarea fostului şef Cătălin Emanoil Bocăneanu, care ocupă funcţia de prefect al judeţului Galaţi, din luna mai a anului 2012.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close