Antena 3 CNN Actualitate Premierul Viorica Dăncilă: Decizia înfierii băiatului a fost cel mai bun lucru din viața mea

Premierul Viorica Dăncilă: Decizia înfierii băiatului a fost cel mai bun lucru din viața mea

Premierul Viorica Dăncilă: Decizia înfierii băiatului a fost cel mai bun lucru din viața mea
Sursa foto: foto: captura Antena 3
22 Ian 2019   •   22:25

Viorica Dăncilă a mărturisit, marți, la "Sinteza Zilei", că decizia înfierii băiatului ei a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o în viață.

Citește și: Sinteza Zilei. Viorica Dăncilă, mărturisire cutremurătoare. Ce i-a spus mama naturală a fiului ei când a întâlnit-o prima dată

"M-am gândit mult dacă să vorbesc despre această mizerie. Și am hotărât că trebuie să vorbesc, pentru că mâine i se poate întampla oricui acest lucru și trebuie să existe cineva care să oprească aceste abordări.

Vă vorbesc în calitate de mamă și nu îmi este deloc ușor. Cred că nimeni nu merită acest lucru. Absolut nimeni. Și vreau să spun că este pentru prima și ultima dată când abordez acest subiect", a spus Viorica Dănicilă.

VIORICA DĂNCILĂ: NU CREDEAM CĂ SE VA AJUNGE ATÂT DE DEPARTE

Viorica Dăncilă a anunțat că va notifica prin avocați orice publicație care va mai trata subiectul înfierii "într-un mod atât de josnic". Premierul a mărturisit că nu credea că se va ajunge atât de departe cu acuzațiile.

"Am vorbit cu fiul meu aseară și am hotărât împreună cu el să vorbesc despre acest aspect, pentru că dacă nu vorbeam acum sunt convinsă că ar fi continuat cu aceste lucruri urâte și încercau să inducă ideea că am încălcat legea, că am făcut ceva rău

Eu am certitudinea că am făcut cel mai bun lucru din viața mea și dacă ar fi să întorc timpul aș face acest lucru din nou", a precizat Viorica Dănicilă.

Citește și: Sinteza Zilei. Cum a aflat Dăncilă despre existența copilului. Momentele răvășitoare de la maternitate: "Am simțit atunci că nu pot să abandonez acel suflețel"

CUM A AFLAT VIORICA DĂNCILĂ DE EXISTENȚA COPILULUI ȘI CUM S-A AJUNS LA ADOPȚIE

Viorica Dăncilă povestește că se afla la serviciu în noaptea în care a aflat de existența copilului. O prietenă i-a povestit că există un bebeluș abandonat în spital.

"Nu-mi doream să înfiez un copil, așa cum s-a acreditat. Pe 4 ianuarie 1990 eram inginer stagiar. Împreună cu soțul meu era în formarea cariere - după orele de program predam la liceul din localitate. În noaptea de 4 ianuarie eram de serviciu - se făcea dispecerat. Trebuia să monitorizăm tot ce se întâmpla pe timpul nopții în toate secțiile de producție.

Pe la 1-2 noaptea, îmi amintesc perfect, pentru că a fost o noapte importantă care a schimbat destinul familiei mele, vorbeam cu o prietenă care era centralistă. Îmi spunea că este puțin necăjită, că a vorbit cu omoloaga ei care lucrează la spital și că o femeie a abandonat un copil și că acel copil plânge într-una. Și că dimineață se va duce să vadă acel copil. M-a întrebat dacă vreau să merg și eu și am spus 'da'. Nu eram foarte convinsă", a povestit Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă spune că deși era obosită după tura de noapte s-a ținut de cuvânt și a mers la spital.

"Copilul era abandonat, mama îl lăsase în spital. Nu vreau să o acuz pe această femeie. Atunci am acuzat-o - am spus că nu este normal, că nimeni nu trebuie să abandoneze un copil.

Pe urmă când am cunoscut situația acestei femei mi-am dat seama că a fost într-o situație critică", a adăugat premierul.

CE S-A ÎNTÂMPLAT CÂND A VĂZUT PRIMA OARĂ COPILUL

"Erau mai mulți copii. Toți erau lângă mămicile lor. Am văzut un ghemotoc mic, patru zile, care plângea foarte tare - parcă își striga disperarea. În momentul acela mi-am dat seama că acela era destinu meu, că trebuia să ajută acel copil.

Mi-am dat seama că nu pot lăsa acel copil acolo și că indiferent ce vor spune ceilalți acel copil va veni lângă mine. M-am dus acasă și am vorbit cu soțul meu. Nu a fost încântat prima dată - era normal. Mi-a spus 'îți dai seama, ai 26 de ani. Suntem tineri, gândește-te că e un copil. Nu știu cum te vei descurca'. Eram la început de drum, apartamentul nici nu era mobilat complet", își amintește Dăncilă.

În pofida scepticismului de moment al soțului, Viorica Dăncilă afirmă că a simțit că nu poate să abandoneze copilul.

VIORICA DĂNCILĂ: AM SIMȚIT ATUNCI CĂ NU POT SĂ ABANDONEZ ACEL COPIL

"Am simțit atunci că nu pot să abandonez acel suflețel. Că parcă atunci când plângea parcă își striga disperarea și spunea că cineva parcă trebuia să se apropie să-l salveze. Nu puteam să las acel copil acolo.

Soțul meu l-a iubit de cum l-am adus acasă, l-a idolizat. L-a iubit enorm de mult și îl iubește enorm de mult", a subliniat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă spune că atât familia cât și prietenii au sfătuit-o să se gândească bine înainte de a lua o decizie.

"Nu exista aparatură să-ți dai seama dacă copilul are probleme, poate mama a făcut ceva, poate copilul are probleme și te vei chinui toată viața. Am fost de neclintit și am spus 'Nu, acest copil merge cu mine'", a mărturisit ea.

VIORICA DĂNCILĂ: A FOST ȘI ESTE COPILUL NOSTRU

Premierul Dăncilă povestește cum a parcurs fiecare etapă a creșterii unui copil.

"I-am acordat toată atenția noastră și toată dragostea noastră. Pentru el am făcut tot ceea ce am făcut și vom face în viață pentru că el a fost și este copilul nostru și îl iubim foarte mult.

Ne-am bucurat de fiecare lucru. Îmi aduc și acum aminte când am făcut botezul. În februarie am făcut botezul. Toți prietenii, toți colegii noștri au venit. Îmi aduc aminte prima dată când a spus mama. Pe urmă a zis numai tata", spune Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă povestește că după ce l-a înfiat pe Victor încă două familii prietene au înfiat doi copii.

"Pe unul dintre ei l-am botezat eu, la al doilea copil am fost moașă, așa cum se obișnuiește în zona respectivă. Probabil că au fost mai mulți care au prins curaj și au arătat că o familie se poate închega" a adăugat premierul.

CUM A AFLAT VICTOR CĂ ESTE ÎNFIAT

Premierul a povestit cum a aflat fiul ei că este înfiat.

"Cred că avea vreo 15 ani. De o săptămână era un pic mai rebel. Nu prea se alinia cerințelor mele, mi s-a părut că, dimpotrivă, încearcă cumva să mă pedepsească", își amintește Viorica Dăncilă.

Și, într-o seară, am vorbit cu el și i-am spus că nu mi se pare normal ce face și că mă obligă să-l pedepsesc într-un fel. Și atunci mi-a spus: 'Poți să mă pedepsești pentru că știu că nu sunt copilul tău'. Am avut un șoc și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Și mi-a spus că unul dintre copii i-a spus 'de ce spui că îți iubești atâta părinții și că sunteți fericiți, că de fapt tu nu ești din această familie'.

I-am explicat atunci totul", mărturisește premierul.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Sinteza Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close