Antena 3 CNN Actualitate Preot român din Italia: Mai mulți români sunt dați dispăruți, iar autoritățile îi caută sub dărâmături

Preot român din Italia: Mai mulți români sunt dați dispăruți, iar autoritățile îi caută sub dărâmături

Preot român din Italia: Mai mulți români sunt dați dispăruți, iar autoritățile îi caută sub dărâmături
25 Aug 2016   •   11:09

Preotul român din localitatea Fermo, Bogdan Gheorghică, a spus, în emisiunea ''Previziuni'' de la Antena 3, că operațiunile de căutare a supraviețuitorilor continuă, iar românii din zonă au fost contactați de către Ambasada României la Roma.

Potrivit părintelui Gheorghică, trei români s-ar afla încă sub dărâmături, în localitatea Amatrice, iar autoritățile îi caută. Rudele disperate speră la o minune.

''Suntem în contact cu episcopia, cu ambasadele de la Bologna si Roma. Am vorbit cu o familie de români care așteaptă ca sora lor să fie scoasă de sub ruine. Este printre cei dispăruți. Fratele a fost contactat de către autorități să le ajute - le-a făcut chiar o schiță a locuinței'', a spus preotul.

Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puţin 247 de persoane, a declarat joi dimineaţa, Protecţia Civilă italiană, citată de Agerpres.

Noua evaluare a bilanţului victimelor a fost comunicată mass-media cu precizarea că acest cutremur, unul dintre cele cu consecinţele cele mai tragice din ultimii ani din Italia, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio şi 57 de decese în regiunea Marche.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localităţi sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, aflate între Roma şi Perugia.

Potrivit Institutului Naţional de Vulcanologie şi Seismologie, seismul s-a produs la o adâncime de 4,2 kilometri fiind urmat de câteva zeci de replici mai mari de trei grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Roma.

×
Subiecte în articol: previziuni
Parteneri
Horoscop 5 iunie. Taurii văd totul clar, Racii luptă din răsputeri
x close