Antena 3 CNN Actualitate Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

Preotul Francisc Doboș a postat un mesaj de Ziua Limbii Române adresat celor care sunt preocupați de greșelile gramaticale: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”, spune acesta.

Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"
Sursa foto: Facebook / Francisc Doboș
de Claudia Popovici    |    31 Aug 2021   •   17:19

„Doamne! Aju-tă,te la gramatică și vocabular!”, își începe postarea pe reţelele sociale fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.

„Mult ie dulce ș-i frumoasă / româna o chinuim. / Pen-tru, o limbă armonioasă / apăsa-ți ta-re tasta ore-i de gramatică.

31 august, Ziua “Mondială” a Limbii Române.

PS. Măcar când ne rugăm să nu facem păcate, că greșeli … pentru c-ă Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”, spune preotul Francisc Doboș.

Preotul catolic Francisc Doboș este cunoscut și pentru postările pline de umor, de multe ori ironice la adresa unor personaje sau evenimente.

Recent, Francisc Doboş l-a ironizat pe Florin Cîţu, după ce Mediafax a publicat în exclusivitate dosarul în care premierul a fost prins băut la volan, în Statele Unite ale Americii, acum 20 de ani:

„Au şi beţivii o rugăciune preferată: Psalmul 29 (28), 11. Oricine poate încerca să folosească Biblia pentru a se justifica. Aviz amatorilor de justificări, nu de beţie ”, a spus preotul Francisc Doboş.

Anterior, preotul catolic a glumit și pe seama lui Dan Barna, care a devenit recent tată. Francisc Doboș a scris că Barna este „intolerant” şi „discriminator”, deoarece „şi-a făcut copilul băiat”: „De unde ştie că-i băiat", a întrebat acesta făcând aluzie la scandalul cărților de identitate.

×
Subiecte în articol: Preotul Doboș Ziua Limbii Române
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close