Antena 3 Actualitate Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"

de Claudia Popovici    |    31 Aug 2021   •   17:19
Preotul Francisc Doboș, mesaj de Ziua Limbii Române: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule, le puse, anapoda"
Sursa foto: Facebook / Francisc Doboș

Preotul Francisc Doboș a postat un mesaj de Ziua Limbii Române adresat celor care sunt preocupați de greșelile gramaticale: "Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”, spune acesta.

„Doamne! Aju-tă,te la gramatică și vocabular!”, își începe postarea pe reţelele sociale fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş.

„Mult ie dulce ș-i frumoasă / româna o chinuim. / Pen-tru, o limbă armonioasă / apăsa-ți ta-re tasta ore-i de gramatică.

31 august, Ziua “Mondială” a Limbii Române.

PS. Măcar când ne rugăm să nu facem păcate, că greșeli … pentru c-ă Dumnezeu nu aude cra-tim-ele și virgule,le puse, anapoda”, spune preotul Francisc Doboș.ă>

Preotul catolic Francisc Doboș este cunoscut și pentru postările pline de umor, de multe ori ironice la adresa unor personaje sau evenimente.

Recent, Francisc Doboş l-a ironizat pe Florin Cîţu, după ce Mediafax a publicat în exclusivitate dosarul în care premierul a fost prins băut la volan, în Statele Unite ale Americii, acum 20 de ani:

„Au şi beţivii o rugăciune preferată: Psalmul 29 (28), 11. Oricine poate încerca să folosească Biblia pentru a se justifica. Aviz amatorilor de justificări, nu de beţie ”, a spus preotul Francisc Doboş.

Anterior, preotul catolic a glumit și pe seama lui Dan Barna, care a devenit recent tată. Francisc Doboș a scris că Barna este „intolerant” şi „discriminator”, deoarece „şi-a făcut copilul băiat”: „De unde ştie că-i băiat", a întrebat acesta făcând aluzie la scandalul cărților de identitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close