Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu, atac la Ponta: Desemnarea procurorilor trebuie asumată

Preşedintele Băsescu, atac la Ponta: Desemnarea procurorilor trebuie asumată

Preşedintele Băsescu, atac la Ponta: Desemnarea procurorilor trebuie asumată
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Mar 2013   •   11:07

Preşedintele Traian Băsescu spune că desemnarea procurorilor trebuie asumată. Cei care fac propuneri trebuie să aleagă oamenii valoroşi din punct de vedere profesional şi nu să negocieze cu oamenii politici.

Pe de altă parte, preşedintele a mai spus că nu există dosare politice, că el nu ştie de aşa ceva, dar că există politicieni care ştiu de câteva dosare politice şi se plâng de asta.

"Desemnarea procurorilor este o chestiune de asumare, iar eu am susţinut acest lucru tot timpul. Avem legea aşa cum o avem, care spune clar propune ministrul Justiţiei, avizează CSM-ul, decide preşedintele. Vreau să ştiţi că sunt cel care a fost împotriva organizării acelei selecţii la Ministerul de Justiţie, pentru că o selecţie nu înseamnă asumarea. Ca preşedinte, ca ministru al Justiţiei, mâine spui îmi pare rău, el a ieşit din concurs. Când discutăm de Parchetul General, de DNA, de DIICOT, cei care fac desemnarea trebuie să-şi asume responsabilitatea că au desemnat nişte oameni extrem de valoroşi din punct de vedere profesional, nişte oameni capabili să ducă misiunea Parchetului înainte, şi nu să o negocieze cu politicienii", a spus preşedintele Traian Băsescu, vineri, la Congresul Avocaţilor.

Citeşte şi Traian Băsescu: Vă garantez că nu voi accepta niciodată în România măsuri ca în Cipru

Băsescu: Eu nu ştiu vreun dosar care să fi fost făcut la comandă





×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close