Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Harghita, reţinut pentru corupţie, va fi eliberat

Preşedintele CJ Harghita, reţinut pentru corupţie, va fi eliberat

Preşedintele CJ Harghita, reţinut pentru corupţie, va fi eliberat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Mai 2013   •   16:50
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, reţinut luni pentru fapte de corupţie, va fi cercetat în libertate, după ce Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, marţi, propunerea DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile a acestuia, informează Mediafax.
 
Astfel, Borboly Csaba, alături de ceilalţi trei bărbaţi reţinuţi în acest dosar, Palffy Domokos, Csiszer Botond-Benedek şi Sofalvi Laszlo, vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu.
 
Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 24 de ore.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, luni, de procurorii DNA, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată, luare de mită în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, două infracţiuni de instigare la uz de fals, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă.
 
În acelaşi dosar au fost reţinuţi Palffy Domokos, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Harghita şi administrator al SC Stravia Group SRL din Goagiu - judeţul Harghita, Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene din cadrul CJ, şi fostul vicepreşedinte al CJ, Sofalvi Laszlo.
 
Conform anchetatorilor, Borboly Csaba, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, a dispus în mod nelegal şi nejustificat, în luna decembrie 2010, decontarea sumei de 1.888.914,20 lei în favoarea constructorului SC Stravia Group SRL pentru o serie lucrări de reabilitare a unui drum judeţean.
 
Prejudiciul produs judeţului Harghita în acest caz este evaluat la 629.178,85 lei şi un folos material echivalent pentru SC Stravia Group SRL, mai spun procurorii. 
 
Borboly Csaba, care este şi preşedintele organizaţiei teritoriale Ciuc a UDMR, deţine funcţia de preşedinte al CJ Harghita din anul 2008.
 
UDMR susţine, într-un comunicat transmis luni seară, referitor la reţinerea preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, de către DNA, că reluarea cercetărilor "într-un caz care datează de mai mulţi ani" cu doar două săptămâni înainte de Congresul Uniunii nu este întâmplătoare.
 
Borboly Csaba are, potrivit declaraţiei de avere, nouă terenuri şi două case de locuit, în timp ce în declaraţia de interese se menţionează că firma tatălui său are un contract cu DSVSA pentru servicii sanitar-veterinare încheiat în 1999 pe 15 ani.

Citeşte şi Avocatul lui Borboly: A fost reţinut pentru fapte din 2010. Clientul meu este foarte supărat şi şocat



 

×
Subiecte în articol: Harghita
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close