Antena 3 CNN Actualitate Președintele Consiliului European, Donald Tusk, un nou discurs în limba română: A fost un summit excepțional. M-am îndrăgostit de Sibiu! VIDEO

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, un nou discurs în limba română: A fost un summit excepțional. M-am îndrăgostit de Sibiu! VIDEO

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, un nou discurs în limba română: A fost un summit excepțional. M-am îndrăgostit de Sibiu! VIDEO
Sursa foto: foto: Presidency.ro
09 Mai 2019   •   21:02

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, impresionează din nou cu un discurs în limba română. După intervenția din ianuarie de la Ateneul român, unde Tusk a smuls valuri întregi de admirație, polonezul a punctat din nou, de această dată la Sibiu.

”Ieri am primit o pereche de mănuși de la Helmut Duckadam și am primit și un sfat cum putem să ne apărăm mai eficient interesele europene, iar el e un mare profesionist. Mulțumesc, Helmut!

În 28 mai voi demara procedurile pentru desemnarea liderilor europeni.

Am intenția de a alege liderii structurilor europene foarte rapid și regulamentar. Vom respecta atât principiul democrafic, cât și cel economic. Ar fi optim dacă am reuși să ajungem la un consens cu privire la anumite decizii, dar cum este greu de obținut consensul, atunci vom trece la vot.

Liderii au demonstrat categoric că doresc să își asume deplina răspundere politică, nu doar pentru anumite evenimente sau provocări, ci pentru Uniunea Europeană în întregimea sa. Statele membre și liderii aleși democratic vor să formeze în mod activ calea pe care merge Uniunea Europeană. Personal, sunt convins că trebuie să gândim așa pentru a asigura funcționareaefecientă a comunității noastre.

Am vorbit din suflet pentru România. Ați organizat un summit excepțional. Europa e mândră de dumneavoastră. M-am îndrăgostit de Sibiu, toată lumea s-a îndrăgostit de dumneavoastră.”, a spus Donald Tusk.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close