Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Consiliului General al Capitalei, Călin Murg, circulă cu girofar pe masină

Preşedintele Consiliului General al Capitalei, Călin Murg, circulă cu girofar pe masină

Preşedintele Consiliului General al Capitalei, Călin Murg, circulă cu girofar pe masină
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Iun 2011   •   12:16

Preşedintele Consiliului General al Capitalei, Călin Murg, a venit la întâlnirea cu Traian Băsescu cu girofar pe masină. Şi, pentru ca excesul de putere să fie şi mai evident, maşina consilierului PDL a fost însoţită şi de o maşină a poliţiei.

Consilierul PDL Călin Murg conduce o maşină de teren, deşi în declaraţia de avere scrie că deţine un autoturism marca Logan.

În urmă cu o lună, în cadrul emisiunii "Subiectiv", Călin Murg a declarat că maşina de teren nu-i aparţine, ci este împrumutată de la un prieten.

În Codul rutier, scrie clar cine are voie să deţină girofar de culoare albastră pe maşină: poliţia, jandarmeria, poliţia de frontieră, serviciul de ambulantă sau medicină legală şi maşinile protecţiei civile.

De asemenea, au dreptul să folosească sirene albastre maşinile Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unitatile speciale ale SRI şi SPP, cele ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, procurorii criminalişti din Ministerul Public, precum si ofiţerii DNA, atunci când se deplaseaza la intervenţii.

Nu scrie nicăieri că un consilier din primăprie are dreptul să folosească girofarul când se deplasează cu maşina prin oraş.

 

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close