Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Pro Lex: Blaga, implicat în cazul şpăgilor din vămi. Mita ajungea la PDL

Preşedintele Pro Lex: Blaga, implicat în cazul şpăgilor din vămi. Mita ajungea la PDL

Preşedintele Pro Lex: Blaga, implicat în cazul şpăgilor din vămi. Mita ajungea la PDL
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Mar 2011   •   11:05

Preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat că Vasile Blaga ar fi implicat în cazul şpăgilor din vămi. Lincu a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că beneficiarul final al mitelor ar fi PDL. Vasile Blaga a fost acuzat de corupţie de preşedintele Pro Lex. 

Potrivit lui Lincu, Regina, adică beneficiarul final al corupţiei din vămi, este PDL. Liderul sindical a făcut acuzaţii privind numirea lui Vasile Blaga ca director la Direcţia Vamală Oradea şi a precizat că Blaga a intrat fraudulos în ANV.

"Regina este beneficiarul final, adică mai multe persoane care au decis în fapt. Beneficiarul final este reprezentat de acele persoane care pot decide în fapt numirea unor şefi de vamă. Cei care decid în fapt nu sunt aceiaşi care decid şi în drept", a spus Lincu, citat de Mediafax. Preşedintele Sed Lex a refuzat să dea nume, spunând că nu poate face acest lucru în lipsa unor probe de genul unor înregistrări.

"Referitor la ce se întâmplă în vămi, Vasile Blaga nu este străin de acest lucru. A intrat prin fraudă în ANV şi i-a girat pe Petrescu şi pe Mărginean", a adăugat Lincu.

Preşedintele Sed Lex a mai amintit de numirea lui Vasile Blaga la Direcţia Vamală Oradea, unde Radu Mărginean a fost numit director adjunct.Referitor la Eugeniu Petrescu, Lincu a declarat că acesta este interpusul şi că nu avea nicio calitate în vămi, dar că avea legătură directă cu Vasile Blaga. 



Liderul de sindicat a ieşit la atac după ce locuinţa lui a fost percheziţionată. Lincu este cercetat alături de alţi sidicalişti într-un dosar de delapidare. 

Vasile Lincu este cercetat alături de alţi doi sindicalişti, Florin Vîlnei şi Negoiţă Voinea. Procurorii îi acuză că şi-ar fi însuşit peste 280.000 de euro din fondurile sindicatului, în perioada 2009-2010. Aceştia se acuză reciproc că ar fi vinovaţi de delapidare.

De la locuin
ţa lui Vasile Lincu poliţiştii au ridicat mai multe acte contabile, dar şi un calculator. Acolo, spune Lincu, există informaţiile care arată cine este beneficiarul şpăgii din vămi. 

Vasile Blaga a respins acuzaţiile formulate de preşedintele Sed Lex, Vasile Lincu.
PDL respinge "cu tărie" asocierea cu orice faptă de corupţie din vamă sau din orice altă instituţie, a spus Blaga. 

Blaga a mai precizat că PDL „îi face mincinoşi pe toţi cei care afirmă că partidul a fost finanţat din surse ilegale. Mai mult, fostul ministru de Interne susţine că actualul Guvern este singurul care „s-a luptat cu tărie împotriva evaziunii fiscale şi a corupţiei”. 

 





×
Subiecte în articol: regina vama
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close