Antena 3 Actualitate Preţuri ca pe Coasta de Azur, servicii româneşti. Cât costă să iei cina într-un restaurant din Mamaia?

Preţuri ca pe Coasta de Azur, servicii româneşti. Cât costă să iei cina într-un restaurant din Mamaia?

de O.P.    |    16 Iul 2012   •   12:33
Preţuri ca pe Coasta de Azur, servicii româneşti. Cât costă să iei cina într-un restaurant din Mamaia?

Dacă v-aţi făcut planuri de vacanţă pentru litoralul nostru, aflaţi că preţurile din staţiunile de la noi sunt destul de piperate, concurând cu cele din restaurantele portugheze, greceşti sau cipriote.

Astfel, o cină pentru două persoane, care include şi un vin local, la un restaurant din Mamaia costă în medie 39 de euro, mai mult decât în staţiunile din Portugalia, Grecia, Cipru sau Bulgaria, unde preţurile sunt cuprinse între 28 şi 38 de euro, reiese din datele FPTR şi ale Post Office.
  
Potrivit ultimului studiu al Poştei Britanice (Post Office) privind coşul de vacanţă, în care sunt monitorizate preţurile a opt produse alimentare şi nealimentare de uz comun în 40 de destinaţii de vacanţă, dar printre care nu se află şi România, ţări precum Bulgaria, Turcia şi Portugalia au devansat Spania în topul celor mai mici preţuri.
  
După calculele Federaţiei Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR), România ocupă locul doi, în urma Bulgariei, în topul celor mai ieftine destinaţii turistice de litoral din Europa.
  
Coşul de vacanţă analizat include o masă pentru doi adulţi (cina), cu o sticla de vin, servita la un restaurant cu specific local, un pachet de tigari, o cremă de protecţie solară cu factor 15, o sticlă de bere locală, o apă minerală, o ceaşcă de cafea la o cafenea sau bar şi o sticlă de suc.
  
Poziţia fruntaşă a României este datorată printre altele preţului mic la ţigări, pentru că un pachet  costă 2,7 euro, faţă de 3,4 euro în Bulgaria, 3,8 euro în Spania, 4,3 euro în Portugalia, 4,8 euro în Cipru şi 4,3 euro în Grecia.
  
Dacă o cremă de protecţie solară nu ar costa atât de puţin în România (5,15 euro), faţă de 9,7 euro în Bulgaria, 13,5 euro în Portugalia, 18,2 euro în Cipru sau 12,97 euro în Grecia, coşul de vacanţă pentru Mamaia (53,4 euro) l-ar depăşi pe cel din Portugalia.
  
Pentru o zi în staţiunea Sunny Beach din Bulgaria turiştii trebuie să acopere un cost total al coşului de vacanţă zilnic de 48,21 de euro, iar la polul opus, considerată drept cea mai scumpă destinaţie de petrecere a vacanţei este Croaţia (Makarska Riviera), unde turiştii  cheltuiesc 84,61 euro pe zi pentru aceleaşi bunuri şi servicii.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close