Antena 3 CNN Actualitate Pricopie către studenţii de la Agronomie: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă

Pricopie către studenţii de la Agronomie: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă

Pricopie către studenţii de la Agronomie: Universităţile nu produc şomeri, sunt convins că veţi avea locuri de muncă
de S.T.    |    01 Oct 2014   •   12:55

Universităţile nu produc şomeri şi având în vedere potenţialul de dezvoltare al zonei agricole sunt convins că veţi avea locuri de muncă la sfârşitul studiilor, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, în faţa studenţilor care au participat la deschiderea Anului Universitar 2014 - 2015 la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

"Universităţile nu produc şomeri. Avem rata şomajului poate cea mai mică dintre ţările membre ale Uniunii Europene şi ne putem uita la cifrele din ultimii ani şi dacă mergem mai departe şi ne gândim strict pe zona agricolă la potenţialul de dezvoltare eu sunt convins că veţi avea locuri de muncă la sfârşitul anilor de studii", a spus Remus Pricopie, citat de Agerpres.

Ministrul Educaţiei Naționale a precizat că înainte de a veni spre Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a văzut un titlu în presă în care se afirma că 80% dintre locurile solicitate pe piaţa muncii sunt pentru cei care nu au studii superioare, iar ideea pe care încerca să o promoveze articolul era aceea că universităţile produc şomeri, respectiv 500.000 anual.

În context, Pricopie a menţionat că informația este inexactă şi că în România sunt 500.000 de studenţi, dintre care finalizează cursurile într-un an aproximativ o cincime, o pătrime, depinde de tipul de instituţie de învăţământ superior.


×
Subiecte în articol: Remus Pricopie universitati someri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close