Pricopie: MEN ar putea introduce învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 ani din 2018

de S.T.    |    21 Aug 2014   •   19:47
Pricopie: MEN ar putea introduce învăţământul obligatoriu de la vârsta de 3 ani din 2018 Foto: Agerpres
Învăţământul ar putea deveni obligatoriu în România de la vârsta de 3 ani începând din anul şcolar 2018-2019, a estimat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

"Învăţământul obligatoriu de la 3 ani nu se va întâmpla anul ăsta, nu se va întâmpla în doi ani, dar, progresiv, în maxim 4-5 ani, trebuie să ajungem acolo", a afirmat Pricopie, joi, la Suceava, informează Agerpres.

Ministrul Educaţiei Naţionale, prezent la Suceava la deschiderea Congresului Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRo), a prezentat avantajele unei astfel de iniţiative, subliniind diferenţele majore dintre dezvoltarea fizică şi intelectuală a unui copil care a frecventat grădiniţa şi nivelul de dezvoltare al unuia care nu a frecventat învăţământul preşcolar.

"Nu exclud ca următoarea modificare a Legii Educaţiei Naţionale, fie prin Parlament, fie printr-o ordonanţă de urgenţă, să aducă deja o noutate referitoare la acest aspect, respectiv obligativitatea grupei mari la grădiniţă, de la 5 ani, din 2015, şi, estimez că din anul şcolar 2018-2019, învăţământul va fi obligatoriu de la vârsta de 3 ani", a spus Remus Pricopie.

x close