Antena 3 CNN Actualitate Prim-procurorul Parchetului Bihor, la prostituate minore cu banii din şpagă

Prim-procurorul Parchetului Bihor, la prostituate minore cu banii din şpagă

Prim-procurorul Parchetului Bihor, la prostituate minore cu banii din şpagă
Sursa foto: Foto: Antena 3
14 Oct 2014   •   15:19

Prim-procurorul Parchetului Bihor, arestat săptămâna trecută pentru mită, a cheltuit 10.000 de euro din şpaga primită de la evazionişti pe prostituate de lux. Procurorii spun că printre acestea s-ar fi aflat şi minore. Una dintre prostituate ar fi rămas însărcinată cu el şi prim-procurorul a constrâns-o să renunţe la copil. Iar lista infracţiunillor continuă.

Prim-procurorul Parchetului Bihor ar fi ameninţat un agent economic, o femeie care îi datora bani. Ca s-o sperie şi să o constrângă, Vasile Popa ar fi făcut nenumărate controale abuzive la firma acesteia.

Popa ar mai fi primit jumătate din şpaga de 12.000 de euro obţinută de la evazionişti de fostul adjunct al IPJ Bihor, Ioan Brândaş. În schimbul banilor, prim procurorul şi-a folosit influenţa pe lângă şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor, căruia i-a cerut să preleveze, în mod ilegal, organe de la o persoană aflată în moarte clinică, fapt ce a compromis rezultatul necropsiei.

Pe baza probelor adunate de anchetatori, Vasile Popa a fost reţinut pentru luare de mită şi şantaj. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că prim procurorul reprezintă un pericol public şi au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Magistraţii Curţii Supreme decid mâine dacă prim procurorul Vasile Popa rămâne în arest.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close