Antena 3 CNN Actualitate Cum arată și la ce viteză ajunge prima mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca

Cum arată și la ce viteză ajunge prima mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca

Un nou prototip de mașină electrică a fost gândit, conceput şi dezvoltat la Cluj-Napoca. Prototipul, început în urmă cu patru ani, a fost gândit de Newcar4future, un start-up pornit și finanțat de Voicu Oprean, fondator al companiei IT Arobs, împreună cu alți pasionați de inginerie.

Cum arată și la ce viteză ajunge prima mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   22:32

Programul și designul sunt dezvoltate în România de o echipă IT. Piesele, care provin majoritar din străinătate, au fost asamblate la noi.

„Este o mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca și în aproape toate centrele unde AROBS își  desfășoară activitatea. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca UTCN, dar și cu firme și persoane fizice care sunt pasionate de construirea și testarea limitelor tehnologice într-un domeniu atât de frumos, dar și concurențial”, a declarat Voicu Oprean, investitor principal Newcar4future, fondator și CEO al AROBS.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mașina are caroserie de carbon și este pusă în mişcare de două motoare amplasate individual în roţile din spate. Viteza maximă pe care o poate atinge această mașină este de 140 de kilometri la oră, iar autonomia celor doi acumulatori este de 350 de kilometri. O încărcare nu durează mai mult de două ore.

Deşi nu are încă un nume, iar preţul nu a fost stabilit, investitorii se pregătesc să lanseze o mini producţie de serie.

Investiția în crearea prototipului s-a ridicat la aproximativ 500.000 euro, iar pentru începerea producției startup-ul va încerca să atragă o finanțare de două milioane de euro.

 

×
Subiecte în articol: masina masina electrica Cluj-Napoca
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close