Antena 3 Actualitate Primarul "Almanahe" avea un comision bine stabilit. Surpriza vine chiar de aici: CINE l-a denunţat pe Vanghelie

Primarul "Almanahe" avea un comision bine stabilit. Surpriza vine chiar de aici: CINE l-a denunţat pe Vanghelie

de O.P.    |    13 Mar 2015   •   05:36

Marian Vanghelie avea un comision bine stabilit, spun procurorii DNA: 20 la sută din valoarea fiecărui contract atribuit de Primăria Sectorului 5.
Culmea este că Vanghelie a fost denunţat tocmai de omul de afaceri care a beneficiat de majoritatea contractelor atribuite cu dedicaţie în ultimii cinci ani, susţin surse apropiate anchetei.

Procurorii îl acuzã pe Marian Vanghelie că i-a acordat în ultimii 5 ani omului său de încredere, Dumitru Marian, contracte din lucrări publice de nu mai puţin de 2 miliarde de lei. Pentru bună voinţa sa, primarul sectorului 5 era recompensat consistent, spun procurorii.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice Vanghelie Marian-Daniel percepe un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de către Dumitru Marin, pe de altă parte; acest „comision" este plătit de către Dumitru Marian către Vanghelie Marian-Daniel prin intermediul unor persoane apropiate lui celor doi.

Acest comision era plătit şi sub forma unor contracte, către societăţi comerciale controlate de Vanghelie prin interpuşi. Dintre acestea şi firma iubitei sale, Oana Niculescu Mizil.

Beneficiare a unor astfel de contracte au fost societăţile Bucureşti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urmă fiind administrată în fapt de către Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlată de către Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) şi Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura).

De altfel, Laura Ciocan, a fost adusă cu mascaţii la DNA.

Procurorii spun că Oana Niculescu Mizil continuă să încalce legea şi îşi foloselşte firma ca paravan pentru operaţiuni ilegale.

Inclusiv în prezent numita Niculescu-Mizil-Ştefănescu Oana, parlamentar, acţionând în calitate de administrator de fapt al societăţii comerciale comercială Fashion Brand Management S.R.L. (...), calitate incompatibilă cu funcţia de parlamentar, a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, cu scopul de a obţine pentru această societate foloase necuvenite

Ca administrator al Fashion Brand Management, Oana Mizil administra în fapt activitatea a patru magazine situate în Bucureşti, mai spun anchetatorii.


×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close