Antena 3 Actualitate Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut

de M.Z.    |    26 Apr 2016   •   21:53

UPDATE: Procurorii DNA l-au reţinut marţi seară pe Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, informează Agerpres.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 aprilie 2016, a inculpatului

CHERECHEȘ CĂTĂLIN, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:
În cursul anului 2014, inculpatul Cherecheș Cătălin, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord.

În continuare, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului.

Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, inculpatul Cherecheș Cătălin a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

De asemenea, în perioada imediat următoare, inculpatul Cherecheș Cătălin, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

În legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, inculpatul Cherecheș Cătălin i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat.

În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei.

Inculpatului Cherecheș Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 27 aprilie 2016, acesta urmeaza să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile".

 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, despre care s-a speculat că ar fi avut o relaţie cu Elena Udrea, a fost săltat marți de procurorii DNA.

Cătălin Cherecheș a fost dus la audieri, după ce în biroul primarului au fost făcute percheziţii.

Potrivit unor surse, procurorii au descins la primărie în încercarea de a finaliza un flagrant.

În biroul lui Cherecheş s-ar fi aflat la momentul descinderii mai multe persoane, printre care şi reprezentanti ai unor societati comerciale. 

Primarul din Baia Mare este deja urmărit penal de DNA, din octombrie 2015, pentru mai multe fapte, într-un dosar legat de finanţarea clubului sportiv HCM Baia Mare. 

Potrivit procurorilor, Chereches este acuzat de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, toate în formă continuată. 

×
Subiecte în articol: Catalin Chereches DNA Baia Mare

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close