Antena 3 CNN Actualitate Primele condamnări în scandalul mitei de la bacalaureat

Primele condamnări în scandalul mitei de la bacalaureat

Primele condamnări în scandalul mitei de la bacalaureat
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Noi 2013   •   13:46

S-au dat primele condamnări în scandalul uriaş de la bacalaureat din aceasta vara de la liceul Bolintineanu. Preşedintele comitetului de părinţi a primit doi ani cu suspendare, iar vicele comisiei de examinare, un an cu suspendare.

Şefa comitetului de părinţi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Gina Ciontoiu, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat, aceasta fiind obligată să se prezinte la consiliere psihologică.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a mai decis condamnarea vicepreşedintelui Comisiei de bacalaureat, Mimoza-Maria Vulcu, la un an de închisoare cu suspendare, pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Aceasta trebuie, de asemenea, să urmeze un program de consiliere psihologică, în vederea prevenirii săvârşirii de noi fapte penale, potrivit instanţei.
   
Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.


×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close