Antena 3 CNN Actualitate Primele sancţiuni la Spitalul din Braşov. Doctorul implicat în cazul bătrânei care a murit, destituit din funcţie

Primele sancţiuni la Spitalul din Braşov. Doctorul implicat în cazul bătrânei care a murit, destituit din funcţie

Primele sancţiuni la Spitalul din Braşov. Doctorul implicat în cazul bătrânei care a murit, destituit din funcţie
de O.P.    |    13 Mar 2015   •   06:46

 Doctorul de la Spitalul "Tractorul" din Braşov, implicat în scandalul bătrânei care a murit după ce a fost trimisă acasă de la spital în pijamale şi papuci, a fost destituit de conducerea unităţii.

Cadrul medical i-a cedat garda unei alte colege care nu avea niciun fel de aprobare pentru a lucra pe tura respectivă, iar aceasta a lăsat-o pe bătrână să plece.

Înlocuitoarea, care între timp şi-a luat concediu de odihnă, va fi cercetata pentru ucidere din culpă, plângerea ajungând deja la Parchet.

Doctoriţa a cedat ilegal garda unei colege medic reumatolog care a lăsat-o pe bătrâna de 83 de ani să plece din spital doar în pijama şi papuci de casă. Asta deşi doctoriţa respectivă nu era angajat al spitalului şi nici nu avea dreptul să consulte pacienţi.

Doctoriţa a fost audiată de colegii ei din comisia de disciplină şi a fost dată afară din spital. Ea se scuză însă şi spune că este grav bolnavă, iar din cauza aceasta nu a putut să îşi ţină garda.

Înlocuitoarea s-ar fi folosit însă şi de parafa doctoriţei pe care a aplicat-o ori de câte ori a fost nevoie pe fişele medicale. Pe numele ei, conducerea spitalului din Braşov a făcut plângere la poliţie care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Şoferului ambulanţei care a cărat mai mulţi pacienţi în maşină decât era permis i s-a oprit 5% din salariu pentru trei luni.

Neregulile de la spitalul din Braşov sunt verificate, în paralel, şi de Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close