Antena 3 CNN Actualitate PRIMUL mesaj scris de Adrian Năstase după ce a fost încarcerat: "Simt că m-am trezit după o comă profundă"

PRIMUL mesaj scris de Adrian Năstase după ce a fost încarcerat: "Simt că m-am trezit după o comă profundă"

PRIMUL mesaj scris de Adrian Năstase după ce a fost încarcerat: "Simt că m-am trezit după o comă profundă"
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   06:19

La 50 de zile de la încarcerare, Adrian Năstase scrie primul editorial pentru Jurnalul Naţional, din celula sa de la Jilava! Fostul premier împărtăşeşte cu cititorii gândurile şi trăirile care au urmat tentativei de sinucidere. Adrian Nastase a revenit şi pe propriul blog, unde scrie că în acest moment simte că s-a trezit dintr-o comă profundă.

Adrian Năsate scrie în editorialul din Jurnalul Naţional că a început să-şi accepte soarta şi că va merge mai departe cu ajutorul prietenilor. Este primul mesaj pe care îl dă fostul premier după ce a fost încarcerat.

"Au trecut 50 de zile. Pline cu semne de întrebare. Pline de tristeţe şi de revoltă. Am acceptat însă, în final, că există o altă voinţă - cea a destinului - mai puternică decât voinţa mea. Şi merg mai departe… Cu recunoştinţă pentru familie, pentru prietenii mei de la Jurnalul Naţional, pentru cei de la Antena 3, şi pentru mulţi alţii - cei care nu s-au întrebat nici o clipă cât de „superficială" poate fi o rană la distanţă de 1mm de carotidă şi nici ce urme lasă în suflet un glonţ cu calibrul 38 special", scrie Adrian Năstase pentru Jurnalul Naţional.

Adrian Năstase are şi un mesaj pentru adversarii politici.

"Acum, instalat în spaţiul de 4 m² „rezervat" mie, fără ostilitate, la celebrul penitenciar Jilava, prin respectarea tuturor regulilor, vreau să-mi demonstrez, în primul rând mie, că obiectivul celor care şi-au dorit „eliminarea mea din societate", nu poate fi atins, libertatea însemnând şi (sau, poate, în primul rând) o chestiune interioară bazată pe gânduri şi pe sentimente".

Încarcerarea este privită de Adrian Năstase ca o lecţie de viaţă în care dacă nu te omoară te face mai puternic, aşa cum susţine într-o postare pe blog.

"După o lună şi jumătate, am impresia că m-am trezit dintr-o comă profundă. Privesc în jur la viaţa politică, la disensiunile şi haosul care se instalează tot mai mult şi mă întreb cui i-a folosit condamnarea mea „emblematică"?!"

Adrian Năstase este încarcerat la Penitenciarul Jilava. El stă în aceeaşi celulă cu fostul secretar de stat Emilian Cutean.×
Parteneri
Horoscop 2-8 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici. Atenţie la o trădare
x close