Antena 3 CNN Actualitate Priplata povesteşte fuga din România

Priplata povesteşte fuga din România

Priplata povesteşte fuga din România
27 Feb 2007   •   22:34

Cehul acuzat că ar fi pus la cale uciderea liderului sindical de la Tepro Iaşi, Virgil Slăheanu, a povestit în exclusivitate ?Jurnalului Naţional? cum a fugit din România. El se consideră nevinovat şi spune că liderul de sindicat a fost lichidat pentru că ştia prea multe. Priplata povesteşte că ideea de a fugi din România i-a venit imediat după ce a fost condamnat la închisoare. El vroia să fugă la Strasbourg pentru a depune o plângere împotriva statului român. ?L-am sunat pe avocatul meu şi l-am întrebat dacă poate să îmi facă vreun rău cineva dacă plec din Romania la Strasbourg. Avocatul din Cehia mi-a zis să plec cât mai repede de acolo că nu o să păţesc nimic?.

Cehul a trecut graniţa îmbrăcat ca un vagabond
Priplata nu a vrut să dezvăluie locul prin care a trecut graniţa, dar spune că a făcut acest lucru foarte uşor. ?Dacă mă opreau, nu ştiu dacă era legal sau ilegal. Aveam actele la mine, nimeni nu mi le-a cerut. Eu am plecat de acolo foarte simplu, foarte uşor. Eram îmbrăcat ca un vagabond?, a explicat cehul. Totul este o înscenare pusă la cale de procurorul Ciofu, este el de părere, procuror pe care îl acuză că ar fi plătit un puşăriaş să-l omoare în închisoare.

Virgil Săhleanu a fost ucis în anul 2000 în holul blocului din Iaşi, în care locuia. Cei care l-au înjunghiat au declarat că au fost plătiţi de Priplata să comită asasinatul. Ministerul Român al Justiţiei a cerut autorităţilor de la Praga ca Priplata să-şi execute pedeapsa în Cehia. Cehul Frantisek Priplata a fost condamnat definitiv, în iunie 2005, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav. Câteva zile ma târziu, Priplata a fugit din ţară.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close