Antena 3 CNN Actualitate Proba trocurilor murdare ale DNA. Vezi mărturia şocantă a Irinei Jianu contra procurorului Papici

Proba trocurilor murdare ale DNA. Vezi mărturia şocantă a Irinei Jianu contra procurorului Papici

Proba trocurilor murdare ale DNA. Vezi mărturia şocantă a Irinei Jianu contra procurorului Papici
de S.T.    |    09 Oct 2013   •   19:50

Fosta şefă a ISC, Irina Jianu, a dezvăluit în faţa Completului de 5 al Înaltei Curţi, la audierea din dosarul "Zambaccian", cum i-a propus procurorul Lucian Papici să o scape basma curată dacă va declara că i-a dat mită lui Adrian Năstase.

Trocul era simplu: dacă declara că Năstase a primit mită de la ea, Irina Jianu va fi scoasă de sub urmărire şi găsită nevinovată.

Lumea Justiţiei scrie că această procedură este nelegală, întrucât în România nu există instituţia negocierii.

Consiliul Superior al Magistraturii nu s-a autosesizat niciodată cu privire la aceste proceduri nelegale ale unora dintre procurorii anticorupţie, dar apără reputaţiile pătate.

În prezent, Irina Jianu este în închisoare.

Lucian Papici are reputaţia reparată de CSM, după ce Ponta l-a numit "procuror băsist".

Adrian Ursu, realizatorul emisiuniii "Secvenţial", este de părere că aşa se întâmplă lucrurile în multe dintre cazurile pe care le vedem.

"Poţi să nu ai probe deloc şi să faci un rechizitoriu, poţi să ai probe măsluite şi să faci un rechizitoriu(...). Nu mai contează că există şi justiţie pe lumea asta", a spus jurnalistul, miercuri seară, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu".

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu".

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close