Antena 3 CNN Actualitate Probe noi în dosarul Boldea. Tatăl şi fratele mai mic al deputatului, citaţi luni dimineaţă la DIICOT

Probe noi în dosarul Boldea. Tatăl şi fratele mai mic al deputatului, citaţi luni dimineaţă la DIICOT

Probe noi în dosarul Boldea. Tatăl şi fratele mai mic al deputatului, citaţi luni dimineaţă la DIICOT
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2012   •   20:50

Tatăl şi fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea au fost citaţi pentru luni dimineaţă la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Galaţi, după ce joi a fost declanşată urmărirea penală împotriva lor pentru spălare de bani, informează Mediafax.
   
În urma identificării unor probe noi, George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citaţi pentru luni, la ora 10.00, spun surse oficiale.
   
Citarea acestora vine la o zi după ce au fost audiaţi de procurorii DIICOT şi în ziua în care anchetatorii au făcut mai multe descinderi, într-un garaj fiind descoperite probe noi în cazul Boldea.
   
Nu ar fi exclus ca luni procurorii DIICOT să-i reţină pe tatăl şi pe fratele mai mic al deputatului Boldea.
   
Joi, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, şi a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani.
   
Anchetatorii spun că în urmă cu o lună Mihail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.
   
În 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Ştefan Boldea trei apartamente şi i-a acordat împrumuturi în valoare de 270.000 de euro.
   
Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
   
Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurătoriu pe conturile a doi coinculpaţi din dosarul în care Mihail Boldea este acuzat de înşelăciune, conturi în care deputatul virase, cu o zi înainte de a pleca din ţară, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.
   
Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro în conturile celor două persoane în urmă cu o săptămână, în 16 martie.

Deputatul Mihail Boldea a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre fuga lui din ţară şi despre cum vede el tot acest dosar în care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.
   


×
Subiecte în articol: mihail boldea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close