Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu jurământul lui Cătălin Cherecheş. Primarul din Baia Mare rămâne după gratii

Probleme cu jurământul lui Cătălin Cherecheş. Primarul din Baia Mare rămâne după gratii

Probleme cu jurământul lui Cătălin Cherecheş. Primarul din Baia Mare rămâne după gratii
Sursa foto: Foto: Facebook
01 Iul 2016   •   20:45

Viceprimarul cu atribuţii de primar interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a revocat vineri solemnitatea depunerii jurământului de către primarul ales, Cătălin Cherecheş, potrivit unui comunicat postat pe site-ul administraţiei locale.

"Potrivit dispoziţiei Primarului Municipiului Baia Mare nr. 1118/2016, emisă în conformitate cu prevederile art. 39 alin. 2 şi art. 115 alin.1 lit. a, din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se revocă Dispoziţia Primarului Municipiului Baia Mare nr. 1111/2016 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, în şedinţă extraordinară, duminica 3 iulie 2016", menţionează Primăria Baia Mare.

De asemenea, deputatul PNL de Maramureş, Mircea Dolha, a adresat, vineri, o scrisoare deschisă Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cerându-i să intervină pe lângă ierarhii Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului pentru o opri desfăşurarea solemnităţii depunerii respectivului jurământ în catedrala din Baia Mare.

Evenimentul ar fi trebuit să se desfăşoare duminică - 3 iulie, însă administratorii Penitenciarului Gherla, judeţul Cluj, unde se află încarcerat primarul Cherecheş, au constatat în urma verificărilor efectuate că spaţiul în care urma să fie depus jurământul - Catedrala Episcopală Ortodoxă Sf. Treime din municipiul Baia Mare "nu corespunde din punct de vedere operativ", urmând să fie ales un alt loc.

Iniţial, conducerea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului şi-a dat acordul la cererea depusă de primarul ales al municipiului Baia Mare printr-un intermediar de a depune jurământul în catedrală.

Cătălin Cherecheş a candidat pentru un nou mandat de primar din partea Coaliţiei pentru Baia Mare, fiind susţinut de UNPR, PNŢCD, PSRO şi Forumul Democrat German. El a întrunit peste 31.000 de voturi, obţinând un nou mandat.

Cherecheş a fost arestat preventiv în luna aprilie de procurorii DNA Cluj, după ce a fost prins luând mită în biroul său din primărie. El este cercetat penal pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Vineri, Curtea de Apel Cluj a respins cererea avocaţilor lui Cherecheş de a fi cercetat în stare de libertate, primarul rămânând în arest preventiv.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Catalin Chereches
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close