Antena 3 CNN Actualitate Probleme cu formularul de intrare în țară. Mii de români amendați în ultima lună: "Am anunţat DSP că este eroare dar au zis că trebuie să merg la instanţă"

Probleme cu formularul de intrare în țară. Mii de români amendați în ultima lună: "Am anunţat DSP că este eroare dar au zis că trebuie să merg la instanţă"

Amenzi pe bandă rulantă pentru românii care fie n-au completat formularul de localizare a pasagerilor, așa-numitul PLF, fie l-au completat greșit. Sunt însă și conaționali întorși acasă care se plâng că au fost sancționați pe nedrept de către DSP, pentru că problema NU ar fi la ei, ci la baza de date.

Probleme cu formularul de intrare în țară. Mii de români amendați în ultima lună: "Am anunţat DSP că este eroare dar au zis că trebuie să merg la instanţă"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Ian 2022   •   14:46

Vlad a primit o amendă de 3 mii de lei, pe motiv că nu a compeltat corect formularul digital de intrar eîn România. Vasluianul fusese de sărbători la rudele din Anglia. El susţine că a făcut actele corect.

"Ni s-a dat maximul de amendă, 3000 de lei, am anunţat DSP că este eroare, am arătat confirmarea lor, documentul cu cod QR, dar au zis că trebuie să merg la instanţă pentru a anula amenda", spune Vlad.

Avocatul pe care l-a angajat crede că Ministerul Sănătaţii are probleme cu baza de date.

"Această bază de date în care au fost introduse aceste adeverințe nu corespunde cu cea în baza căreia DSP a aplicat sancţiunile. Am fost contactat şi de alte persoane care șia-u îndeplinit toate obligațiile, au completat formularul, l-au prezentat la intrare în țară şi ulterior au fost sancţionaţi de DSP", explică avocatul Ionuț Mancaș.

Autorităţile au dat pe bandă rulantă amenzi pentru cei care nu au completat corect formularul de intrare în ţară. Numai în Vaslui s-au dat mii de sancţiuni în perioada 25 decembrie 2021 şi 8 ianuarie 2022.

Formularul digital de intrare în România a devenit obligatoriu de pe data de 20 decembrie 2021.

 

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close