Antena 3 CNN Actualitate Procesul celui acuzat de uciderea omului de afaceri Abel Apostol a fost strămutat la Reşiţa

Procesul celui acuzat de uciderea omului de afaceri Abel Apostol a fost strămutat la Reşiţa

Procesul celui acuzat de uciderea omului de afaceri Abel Apostol a fost strămutat la Reşiţa
Sursa foto: foto: Intact Images
28 Oct 2013   •   13:28

Procesul în care arădeanul Adrian Buleu este judecat pentru uciderea omului de afaceri Abel Apostol a fost strămutat de la Arad la Tribunalul Caraş-Severin, decizia fiind luatã de ICCJ, care a admis o cerere a suspectului, motivul fiind "mediatizarea excesivă" a cazului, conform MEDIAFAX.
   
La Tribunalul Arad a avut loc o nouă înfăţişare în procesul în care Adrian Buleu este judecat pentru omor, după dispariţia partenerului de afaceri al soţiei sale, Abel Apostol.   

"Principalul motiv pentru care a fost solicitată strămutarea cauzei a fost mediatizarea excesivă a acestui caz. ICCJ a menţinut, însă, actele efectuate în dosar şi dispoziţiile luate de Tribunalul Arad până în prezent", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban.
   
Familia omului de afaceri dispărut a primit cu surprindere vestea, iar avocatul lor, Dan Ungureanu, a afirmat că măsura "frânge logica unei cercetări judecătoreşti amănunţite".
   
 Avocatul a spus că presa nu poate fi culpabilizată pentru interesul arătat faţă de acest caz. "Ceea ce mi se pare grav este că s-ar fi putut acuza mass-media pentru anumite ingerinţe sau atenţie excesivă acorată acestei cauze, ceea ce e greşit, pentru că pentru orice viaţă, pentru orice persoană ce a dispărut şi se bănuie că e moartã, autorităţile statului trebuie să acorde aceeaşi atenţie. Faptul că presa a arătat o preocupare faţă de acest caz e un lucru bun", a mai afirmat Dan Ungureanu.
   
Familia lui Abel Apostol s-a mai arătat nemulţumitã pentru că va trebui să călătorească la Reşiţa la fiecare termen în proces, afirmând că aceste deplasări vor fi costisitoare.
   
Procurorii au susţinut că, în seara de 1 mai, Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, provocându-i leziuni care au dus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat maşina.
   
Referitor la crimă, procurorii au arătat că în seara de 1 mai între Abel Apostol şi asociata sa Alina Buleu, soţia suspectului, au existat certuri, confirmate de martori. Anchetatorii cred că omorul a avut loc în jurul orei 21.00, în restaurantul de pe Malul Mureşului deţinut în asociere de Alina Buleu şi Abel Apostol, iar cadavrul a fost transportat într-un loc necunoscut, o jumătate de oră mai târziu.
   
În acest interval unii angajaţi ai restaurantului au observat pete de sânge, iar Adrian Buleu i-ar fi pus pe aceştia să spele de două ori gresia, fără să ofere explicaţii. În plus, i-ar fi cerut unui angajat fără permis să conducă autoturismul lui Abel Apostol până într-un loc indicat, însă angajatul a refuzat, astfel că maşina victimei a rămas în parcare.
       
Cadavrul omului de afaceri Abel Apostol nu a fost găsit nici până în prezent de către anchetatori, cercetările în acest caz continuând.
   
Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susţinea că tatăl sãu ar fi fost ameninţat cu moartea de către familia asociatului sãu.
   
Omul de afaceri Abel Apostol deţinea în asociere cu soţia principalului suspect, Adrian Buleu, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureşului, o bază sportivă şi un restaurant.
   
Primul termen în dosarul în care Adrian Buleu este judecat pentru uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol a avut loc în 16 iulie, la Tribunalul Arad.
   
Avocatul familiei Apostol declara că fiul şi soţia celui ucis cer daune morale de un milion de euro, dar şi alte despăgubiri. Totodată, pe latură penală, avocatul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei în "omor cu premeditare".

×
Subiecte în articol: Arad judecata proces
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close