Antena 3 CNN Actualitate Procuror român otrăvit cu aluminiu

Procuror român otrăvit cu aluminiu

Procuror român otrăvit cu aluminiu
28 Feb 2007   •   11:15

În România, lupta împotriva corupţiei face victime. Jurnaliştii de la cotidianul ?Ziua? au descoperit că procurorul anticorupţie Luminiţa Şega a murit după ce a fost intoxicată sistematic cu aluminiu. Anchetatorul DNA a instrumentat, între 1997 şi 2004, dosare în care figurau Iliescu, Măgureanu şi mulţi alţi securişti de la Putere. În articolul intitulat ?Otravă pentru procuror?, jurnaliştii de la ziarul ?Ziua? scriu că procurorului Luminiţa Şega i s-a făcut rău, în martie 2005, în biroul din Parchetul General. Ea a fost internată prin mai multe spitale din România, operată pentru sinuzită şi complicaţii pulmonare, dar starea i s-a înrăutăţit, iar medicii n-au fost în stare să-i pună diagnostic.

?Ziua? scrie că la o renumită clinică vieneză, profesorii de acolo au ajuns la concluzia că procurorului i se autodistruge creierul. Procurorul anticorupţie a părăsit Austria la data de 26 aprilie 2006. Ajunsă la Bucureşti, ea a stat numai în stare de coma profundă, la terapie intensivă şi reanimare.

După mai mult de un an de chinuri şi experimente medicale, pe 31 iulie, Luminiţa Şega moare, la numai 42 de ani. ?Ziua? scrie că specialiştii din Bergamo descoperă, prea târziu, urme de aluminiu în părul victimei şi pun diagnosticul de intoxicaţie letală cu metaloizi. Singurul tabiet al anchetatoarei era cafeaua servită la Parchet, condus, în acea vreme, de Ilie Botoş.

Jurnaliştii de la ?Ziua? scriu că Luminiţa Şega a lucrat zi şi noapte la dosare grele precum Bancorex, Bankcoop, Jimbolia, Ţigareta, Măgureanu-Giurtelecul Hododului, sau Iliescu-Costea, precum şi Eterna şi fascinanta Românie.

Antena 3

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close