Antena 3 CNN Actualitate Procurorii au cerut o expertiză în cazul gazelor lacrimogene folosite de jandarmi

Procurorii au cerut o expertiză în cazul gazelor lacrimogene folosite de jandarmi

Procurorii au cerut o expertiză în cazul gazelor lacrimogene folosite de jandarmi
24 Aug 2018   •   17:15

Procurorii militari au dispus efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant - lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Jandarmeriei Române, în dosarul privind intervenţia în forţă a jandarmilor la protestul din 10 august. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii militari au înregistrat, până vineri, 705 plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest. 

"Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant - lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice", precizează Parchetul General. 

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. 

×
Subiecte în articol: procurori expertiza gaze lacrimogene
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close