Antena 3 CNN Actualitate Procurorii cer judecătorilor condamnarea lui Vîntu la 7 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Procurorii cer judecătorilor condamnarea lui Vîntu la 7 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Procurorii cer judecătorilor condamnarea lui Vîntu la 7 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    25 Sep 2012   •   16:51

Procurorii Parchetului General au cerut, marţi, judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti condamnarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la şapte ani de închisoare cu executare, pedeapsa maximă, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, informează Agerpres.

Totodată, procurorii au solicitat pedepse cu executare şi pentru omul de afaceri Octavian Ţurcan şi şoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.

Solicitările au fost făcute la ultimul termen al procesului, instanţa urmând a se pronunţa pe 2 octombrie.

În ultimul său cuvânt, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că este nevinovat şi a susţinut că acest dosar ar fi o înscenare pentru a i se lua postul de televiziune Realitatea TV şi pentru că se încearcă distrugerea afacerilor sale.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu sub acuzaţia că i-ar fi transmis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close