Antena 3 CNN Actualitate Procurorii demişi în cazul Gorbunov, repuşi în funcţie

Procurorii demişi în cazul Gorbunov, repuşi în funcţie

Procurorii demişi în cazul Gorbunov, repuşi în funcţie
Sursa foto: judecatori
23 Oct 2009   •   20:52

Procurorii care au fost implicaţi în cazul Gorbunov au fost repuşi în funcţie. Astfel, Înalta Curte i-a iertat pe procurorii doljeni care au facilitat eliberarea deţinutului Serghei Gorbunov şi şi-au recâştigat funcţiile, după ce au fost demişi de CSM pentru lăsarea a libertate a lui Serghei Gorbunov.
După eliberare, Serghei Gorbunov este acuzat că a comis dublul asasinat de la o casă de schimb valutar din Braşov. Atunci prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, adjunctul acestuia, Tena Tulitu, şi şeful Secţiei Judiciare, Ioana Sandu, au fost revocaţi din funcţii de CSM.
De asemenea, revocaţi au mai fost şefii Tribunalului Braşov şi cei ai Tribunalului Dolj, iar procurorul doljean care s-a ocupat direct de cazul Gorbunov, Marius Vlădoianu, a fost exclus din magistratură. Acum însă şefii de la Dolj au fost repuşi pe scaun prin decizie definitivă, scrie Adevărul.
Serghei Gorbunov fusese condamnat, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru tentativă de omor în urma unui jaf armat, dar a fost eliberat în mai 2008, pentru trei luni din motive medicale, pentru a efectua o operaţie. El nu a mai revenit în detenţie şi ulterior a fost arestat ca principal suspect al unui jaf din Braşov, moment în care s-au descoperit neregulile comise de justiţie în eliberarea lui.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov jaf armat Inalta Curte CSM
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close