Antena 3 CNN Actualitate Procurorii DNA au cheltuit anul trecut câte 78.000 de euro pentru fiecare rechizitoriu încheiat

Procurorii DNA au cheltuit anul trecut câte 78.000 de euro pentru fiecare rechizitoriu încheiat

Procurorii DNA au cheltuit anul trecut câte 78.000 de euro pentru fiecare rechizitoriu încheiat
de M.T.    |    18 Mar 2014   •   08:30

Dosarele DNA se fac pe bani grei. Procurorii au cheltuit câte 78.000 de euro anul trecut pentru fiecare rechizitoriu încheiat. Însă, odată ajunse în instanţă, multe dintre ele trebuie refăcute.

Spre exemplu, jurnaliştii de la Luju.ro scriu că mai puţin de un sfert dintre dosare s-au încheiat prin condamnări cu executare.

Procurorii DNA au avut la dispoziţie anul trecut 85 de milioane de lei. Adică puţin sub 20 de milioane de euro.

În medie, asta înseamnă că pentru fiecare rechizitoriu s-au cheltuit câte 78.000 de euro. Asta în condiţiile în care unele dintre dosare au ca obiect mită sau trafic de influenţă de câteva sute sau mii de euro.

În total, în cadrul DNA lucrează 109 procurori, dintre care 82 de urmărire penală. Aceştia au întocmit 270 de rechizitorii, ceea ce înseamnă o medie de 3,2 dosare pentru fiecare.

În ceea ce priveşte rezultatele, mai puţin de un sfert dintre dosare s-au finalizat cu condamnări cu executare. Cei mai mulţi inculpaţi au primit condamnări cu suspendare, iar 7,5% dintre ei chiar achitări.

×
Subiecte în articol: DNA procurori DNA
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close