Antena 3 CNN Actualitate Procurorul care a instrumentat iniţial cazul lui Bercea vorbea încă din 2011 despre o mită de 300.000 de euro

Procurorul care a instrumentat iniţial cazul lui Bercea vorbea încă din 2011 despre o mită de 300.000 de euro

Procurorul care a instrumentat iniţial cazul lui Bercea vorbea încă din 2011 despre o mită de 300.000 de euro
de M.T.    |    31 Mai 2014   •   10:05

Controverse legate de procurorul care a instrumentat iniţial cazul lui Bercea Mondial. Eugen Iacobescu vorbea încă din 2011 despre 300.000 de euro pe care Mircea Băsescu i-ar fi primit de la familia interlopului.

După ce a făcut aceste declaraţii, i s-a luat dosarul şi s-a ales şi cu o sancţiune de la CSM.

Procurorul care a instrumentat iniţial dosarul lui Bercea Mondial a vorbit încă de acum trei ani despre faptul că Mircea Băsescu ar fi primit bani de la familia interlopului.

Presa a scris că ar fi vorba despre 300.000 de euro. În faţa camerelor procurorul Eugen Iacobescu a confirmat presiunile care au fost făcute din partea familiei lui Bercea Mondial.

Şi tot procurorul Eugen Iacobescu afirma, în 2011, că mita era un stil de viaţă pentru familia lui Bercea. De fiecare dată când aveau o problemă, membrii familiei încercau să o rezolve cu ajutorul banilor.

Imediat după aceste declaraţii, procurorului Iacobescu i-a fost luat dosarul, pe motiv că nu ar rezolva obiectiv speţa. El a refuzat să predea dosarul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Iacobescu a fost sancţionat disciplinar de Secţia pentru procurori a CSM, fiind mutat pentru trei luni la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close