Antena 3 CNN Actualitate Procurorul General al României a cerut control la DIICOT Galaţi după ce Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară

Procurorul General al României a cerut control la DIICOT Galaţi după ce Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară

Procurorul General al României a cerut control la DIICOT Galaţi după ce Mihail Boldea a reuşit să plece din ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Mar 2012   •   20:51

Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a cerut efectuarea unui control la DIICOT Galaţi. Controlul vizează activitatea procurorilor în cazul Boldea, desfăşurată în perioada 16-22 martie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus, joi, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile pe numele deputatului Mihail Boldea.

Deputatul Mihail Boldea a plecat din ţară de sâmbătă şi după cinci zile încă nu a fost dat în urmărire internaţională. Chiar şeful DIICOT a anunţat că parlamentarul a reuşit să plece din ţară din cauza unor scăpări legislative.

Potrivit unor surse ale Antenei 3, deputatul Mihail Boldea s-ar afla în Egipt, în staţiunea Sharm el-Sheikh, după ce acesta a ieşit din ţară prin vama Giurgiu, îndreptându-se către Turcia.

SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, a declarat şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, citat de Mediafax.

Potrivit lui Sava, SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare.  "Conform celor afirmate şi de domnul Codruţ Olaru, şeful DIICOT, reiterez că SRI şi DIICOT au avut o relaţie corectă, de cooperare", a  spus Sava.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro .

Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close