Antena 3 Actualitate Procurorul Iacobescu, mazilit din cauza lui Mircea Băsescu

Procurorul Iacobescu, mazilit din cauza lui Mircea Băsescu

de M.T.    |    30 Iul 2014   •   18:19

Lumea Justiţiei a publicat un document extrem de interesant: acţiunea disciplinară prin care procurorul Iacobescu a fost sancţionat şi lăsat fără dosarele în care îl ancheta pe Bercea Mondial.

CSM recunoaşte că din interceptări reiese clar că familia lui Bercea i-a dat bani lui Mircea Băsescu dar spune că acestea au doar un caracter speculativ.

Aşa că nimeni nu le-a băgat în seamă şi soluţia a fost mazilirea procurorului Iacobescu.

Oficial, Iacobescu a fost mazilit fiindcă a încălcat ordinul Procurorului General potrivit căruia relaţiile cu mass-media se realizează prin purtătorul de cuvânt sau conducătorul unităţii de Parchet, iar acţiunile sale ar fi afectat activităţile de interceptare.

Pe 25 martie 2011, procurorul Iacobescu a contestat la Parchetul General ordinele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, considerându-se competent să efectueze urmărirea penală în cauză şi spunând că nu poate preda dosarele, având în vedere secretul urmăririi penale.

De asemenea, pe 4 aprilie 2011, Iacobescu a solicitat Inspecţiei Judiciare a CSM să se pronunţe dacă în preluarea dosarelor a fost implicat factorul politic, aşa cum spunea Bercea într-o discuţie cu soţia sa.

Potrivit documentului publicat de luju.ro, CSM a precizat că „afirmaţiile procurorului, referitoare şi la aspectele rezultate din punerea în aplicare a autorizaţiilor de interceptare a convorbirilor telefonice, au un caracter speculativ, neexistând niciun dubiu care să justifice, dincolo de orice dubiu, că actul de justiţiei ar fi fost influenţat de factorul politic”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close